Vi bruger cookies til at gemme information om hvad du har lagt i din indkøbskurv, samt hvordan du bruger hjemmesiden. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.

Velkommen til Urtegaarden

Gå på opdagelse...

...og find opskrifter, råvarer og redskaber til at fremstille f.eks. creme, øjenskygge, flødeboller, bolsjer og skumfiduser med naturlige råvarer.

Alle opskrifter kan laves hjemme ved køkkenbordet og kræver som udgangspunkt intet særligt udstyr. Du får dog brug for sikkerhedsbriller, hvis du vil lave kold- eller varmrørte sæber.

Ønsker du mere viden om råvarerne, lovgivning eller blot inspiration kan du læse mere under Ren besked og Historier.

God fornøjelse

Kursus

Lær at lave sæbe

Vil du gerne lave dine egne sæber med vegetabilske fedtstoffer og olier, men er du usikker på hvordan? Så er vores kursus "Håndrørte sæber" lørdag den 12. november lige noget for dig.

Læs mere og tilmeld dig her

NYHED

Økologisk hybenkerneolie

Så ny, at vi ikke engang har fået taget et billede endnu! Men nu har vi altså økologisk, koldpresset hybenkerneolie på hylderne.

Brug den i din hudpleje eller som spiseolie.

Læs mere og køb den her

Produktinformation

Forlæng sommerens farve

Vil du gerne holde den solbrune farve i sensommeren? Så tilsæt vores naturlige selvbruner til din creme eller lotion. Du kan også lave f.eks. selvbrunerlotion helt fra bunden.

Læs mere om selvbruner

Køb selvbruner

NYHED

Ny ejer

Gitte Busck har solgt Urtegaarden til Vibeke Estrup, der har været ansat som produktspecialist siden 2007.

 Læs mere om Urtegaardens historie og medarbejderne

Produktinformation

Æteriske olier

De æteriske olier findes i mange lægeplanter, i frugtskaller, i barken på bestemte træsorter og i visse blomster. Olierne udvindes fortrinsvis ved vanddampdestillation af friskhøstede planter eller ved presning af skallen. De anvendes i næsten alle former for naturkosmetik og til aromaterapi, samt som smagsgiver i slik.

Se vores store udvalg af æteriske olier

Produktinformation

Naturlig solbeskyttelse

Nyd solen med omtanke og beskyt din hud. Tiosol er et fysisk solfilter baseret på ikke-nano titandioxid, der gør det nemt at lave solbeskyttelsesprodukter hjemme ved køkkenbordet.

Find opskrifter med tiosol her

LAV SELV KOSMETIK

Nærende shampoo, peelende saltskrub og helende creme

Lav din egen velduftende creme eller shampooen der passer til dit hår. Siden 1978 har vi samlet de bedste og reneste råvarer til kosmetik, og har udviklet en lang række opskrifter, som gør dig i stand til at lave renere alternativer til kosmetik.

Kosmetiksæt
Kosmetikopskrifter

LAV SELV SLIK

Fyldte chokolader, salte lakridser og syrlige drops

Vi har samlet råvarer og opskrifter, så du nemt kan lave bolsjer, skumfiduser, flødeboller og meget andet. Find en opskrift i vores store arkiv eller køb et sliksæt og kom nemt i gang. Det er sjovt og lærerigt, og så bestemmer du selv hvad du putter i munden.

Få et gratis digitalt termometer med ved køb af et sliksæt. Det gælder alle sliksættene undtagen bolsjesættene, hvor det digitale termometer desværre har vist sig, ikke at være præcist nok.  

Sliksæt
Slikopskrifter

Tilbud

Duftlampe i sort keramik

Brug en duftlampe til at sprede duft, enten blot for duftens skyld, eller for den aromaterapeutiske effekt. Fyld skålen med vand - tilsæt et par dråber æterisk olie eller duftolie - sæt et tændt fyrfadslys under skålen og så er du i gang.

Køb sort keramik duftlampe til kun dkk 99

Se alle vores duftlamper

DUFTLYS

Duftlys til terrassen

En aften på terrassen kan hurtigt blive ødelagt af summelyde. Lav et duftlys med f.eks. æterisk citronelleolie og citroneucalyptusolie og sid i fred.

Find grundopskrift på duftlys her
Køb voks, væger og duft

Butik

Besøg os på Djursland

Aldershvilevej 1, Vivild
8961 Allingåbro
Butikkens åbningstider er
mandag 9 - 16
fredag 9 - 14:30

OPSKRIFT

Shampoo med hydraplus

Lav den lækreste shampoo med hydraplus, der er baseret på hydrolyseret majsstivelse og ekstrakt af roe. 

Se opskriftsfilmen og opdag hvor nemt det er

Find opskriften her

Nyhedsbrev

Få inspiration

Vi sender jævnligt nyhedsbrev ud. Tilmeld dig og få produktnyheder, produktinformationer, artikler, opskrifter og kursuskalender mm direkte i din indboks.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Find inspiration

FIND FORHANDLER

Duft, rør og smag

Besøg en af vores mange forhandlere over hele landet.

Find en forhandler nær dig

OPSKRIFTER

Hjemmelavede skumfiduser...

...rist dem over bålet eller dyp dem i chokolade. Det eneste svære ved at lave skumfiduser er at vælge smag. Prøv de klassiske vanille, jordbær eller banan - eller kast dig ud i ananas, kiwi, lakrids...

Se skumfidusopskrifter

Vegetabilske olier

Hudens naturlige næring

Vegetabilske olier er den mest naturlige form for næring, du kan anvende til din hud. De har hver især deres værdifulde egenskaber, som kan udnyttes optimalt ved at bruge flere samtidig.

Se vores vegetabilske olier

Urtegaarden ApSAldershvilevej 1 8961 Allingåbro+45 86 48 00 11CVR: 13712506urtegaarden@urtegaarden.dk