Salgs- og leveringsbetingelser

Handelsbetingelserne er gældende fra den 29. januar 2013 og indtil nye foreligger.

Indholdsfortegnelse

1.0 Om Urtegaarden ApS og www.urtegaarden.dk

2.0 Bestilling af varer

3.0 Priser

4.0 Betaling & betalingsgebyrer

5.0 Ændring/annullering af ordre

6.0 Levering og leveringsgebyrer

7.0 Fortrydelsesret

8.0 Reklamationsret

9.0 Personlige oplysninger / persondatapolitik
9.1 Cookies
9.2 Logstatistik
9.3 Personlige oplysninger
9.4 Nyhedsbrev

1.0 Om Urtegaarden ApS & www.urtegaarden.dk


Urtegaarden ApS
Aldershvilevej 1
8961 Allingåbro
Danmark

Telefon (+45) 86 48 00 11
Fax (+45) 86 48 08 08
Email urtegaarden@urtegaarden.dk

CVR: 13 71 25 06

Urtegaarden er etableret i 1978 og blev registreret som ApS i 1989. www.urtegaarden.dk drives af Urtegaarden ApS og alle aftaler der indgås på websitet indgås mellem kunden og Urtegaarden ApS.

2.0 Bestilling af varer

Varer kan købes på www.urtegaarden.dk eller ved at kontakte Urtegaarden ApS på en af nedenstående kontaktinformationer. Ved afslutning af varebestilling på www.urtegaarden.dk får du automatisk en emailbekræftelse af ordren, hvori det fremgår hvilke varer, du har bestilt. Vi anbefaler, at du gemmer din bekræftelse. Bestiller du på øvrige kontaktformer bekræftes ordren ikke.

Telefon (+45) 86 48 00 11
Fax (+45) 86 48 08 08
Email urtegaarden@urtegaarden.dk

Urtegaarden ApS
Aldershvilevej 1
8961 Allingåbro

Urtegaarden ApS kan annullere din ordre som følge af trykfejl, tekniske problemer, leveringssvigt og lignende situationer. I sådanne tilfælde vil Urtegaarden ApS så vidt muligt kontakte dig med besked om annulleringen.

Der er ikke mulighed for at se tidligere ordre ved login på hjemmesiden. Hvis du ønsker at modtage et nyt eksemplar af din ordrebekræftelse eller faktura, kan du sende en e-mail på urtegaarden@urtegaarden.dk eller kontakte Urtegaarden ApS på ovenstående kontaktinformation.

Når du handler på www.urtegaarden.dk eller med Urtegaarden ApS på øvrige ovennævnte kontaktformer indgås alle aftaler på dansk.

Du skal være fyldt 18 år for at handle på urtegaarden.dk - er du under 18 år skal du have samtykke fra dine forældre. En aftale kan altid let annulleres af en forælder, hvis det skulle vise sig at den er blevet indgået af et barn eller ung under 18 år.

3.0 Priser

Alle priser på www.urtegaarden.dk er angivet i danske kroner (DKK) og er inklusive 25 % dansk moms. Alle eventuelle leveringsgebyrer og betalingsgebyrer bliver oplyst inden accept af køb.

4.0 Betaling & betalingsgebyrer

På www.urtegaarden.dk og ved bestilling på telefon (+45) 86 48 00 11 kan der betales med Dankort, Visa-Dankort, Visa, Visa-Electron, Mastercard, Mastercard-Debet, Maestro og JCB, på www.urtegaarden.dk kan der endvidere betales eDankort. Institutioner kan betale via eFaktura (med EAN-nummer), mens eksisterende kunder kan betale via faktura.

Betaling med betalingskort, netbank og eFaktura er gratis, mens der ved faktura pålægges et betalingsgebyr på 30,- kr. for ordrer under 1.000,- kr.

Om sikkerhed i forbindelse med betalingskort transaktioner

Betales der med betalingskort er du altid sikret mod misbrug. Du har nemlig mulighed for at afvise en betaling, når du modtager din betalingsoversigt. Du har ingen selvrisiko i tilfælde af, at dit kort bliver misbrugt i en internet-butik, der benytter SSL (Secure Socket Layer) i sit betalingssystem. Urtegaarden anvender et SSL-krypteret betalingssystem leveret af www.ePay.dk. Dette gælder både ved ordrer modtaget på www.urtegaarden.dk og på telefon.

Dermed er du bedre sikret end i den fysiske verden, hvor du har en selvrisiko på 1200 kr. når dit dankort misbruges ved brug af pin-koden.

Data du sender i forbindelse med køb betalt med betalingskort er krypterede (SSL), og det er således kun PBS, der kan læse dem. Hverken Urtegaarden ApS eller andre har mulighed for at læse dataene.

Beløbet for varerne trækkes først, når varerne sendes fra Urtegaarden ApS. Der kan aldrig trækkes et større beløb, end det du har godkendt ved købet.

5.0 Ændring/annullering af ordre

Ved ændring af køb efter ordreafgivelse kan du ændre ordren ved at kontakte Urtegaarden ApS på urtegaarden@urtegaarden.dk eller telefon (+45) 86 48 00 11. Vi vil derefter hjælpe dig med at ændre din ordre, men KUN hvis ordren ikke er afsendt.
Er ordren allerede afsendt, har du 30 dages returret (læs om returret i punkt 8.0).

6.0 Levering og leveringsgebyrer


Levering i Danmark (ekskl. Grønland og Færøerne)
Ordrer under 1.000,- kr. pålægges et leveringsgebyr på 60,- kr. Overstiger ordrens værdi 1.000,- kr. betaler Urtegaarden for leveringen.

Levering til udlandet (inkl. Grønland og Færøerne)
Ved afgivelse af ordren på www.urtegaarden.dk vil det danske leveringsgebyr på 60,- medregnes hvis ordrens samlede værdi er under 1.000,- kr., men uanset ordrens størrelse opkræver vi de reelle leveringsomkostninger. Disse oplyses på den indtastede emailadresse. Leveringsgebyret godkendes ved at besvare (reply) emailen med et positivt tilsagn om indgåelse af handlen. Besvares emailen ikke annulleres ordren.

Når Urtegaarden ApS modtager godkendelsen, vil I afhængig af betalingsformen blive kontaktet på følgende måde;
Ved betaling med betalingskort: En medarbejder fra Urtegaarden ApS vil ringe den indtastede kontaktperson op og det vil over telefonen være muligt, at betale leveringsgebyret med betalingskort.
Ved betaling med bankoverførsel: En medarbejder fra Urtegaarden ApS vil kontakte jer på den indtastede e-mailadresse og oplyse ordrens samlede beløb, samt bankinformationer til overførsel fra udenlandske konti. Først når vi har registreret pengene på vores konto afsendes ordren.

6.3 Afhentning eller levering efter aftale
Ønsker I at afhente bestillingen på Urtegaarden ApS, Aldershvilevej 1, 8961 Allingåbro kan det ske uden leveringsgebyr. Du bør dog kontakte Urtegaarden ApS inden afhentning. Åbningstiderne er som følger mandag til fredag 9.00 - 16.00. Ønsker du at afhente varerne i Skt. Peders Stræde, så kontakt os venligst.

Har du en anden aftale om levering forhandles leveringsgebyr og betingelser individuelt og betales efter aftale med en medarbejder fra Urtegaarden ApS.

7.0 Fortrydelsesret

Du har altid 30 dages fortrydelsesret når du handler på www.urtegaarden.dk eller ved telefonisk eller skriftlig kontakt med Urtegaarden ApS. Fortrydelsesretten løber fra den dag hvor du har modtaget din vare.

Fortrydelsesretten kan kun udnyttes hvis varen tilbageleveres i væsentligt samme stand og mængde. Fortrydelsesretten bortfalder altså, hvis du bruger varen på en måde som helt åbenbart forringer varens salgsværdi væsentligt.

Når fortrydelsesretten udnyttes skal du selv betale portoen for at sende varen retur. Varen kan sendes til

Urtegaarden ApS
Aldershvilevej 1
8961 Allingåbro

Du kan også fortryde ved at nægte at modtage varen på posthuset, eller aflevere den personligt på ovenstående adresse mod forudgående aftale.

Når du fortryder dit køb tilbagebetales købesummen naturligvis til dig. Dette gøres ved en overførsel til din bank konto, når vi har fået varen retur og kontrolleret at den lever op til reglerne for fortrydelsen. Det er derfor vigtigt at vi får oplyst dit registreringsnummer og kontonummer.

Det er ikke et krav, men ekspeditionen fremmes, hvis fyldestgørende informationer følger pakken - eksempelvis kopi af ordrebekræftelse, registreringsnummer og kontonummer for bankkonto hvortil refusion kan foregå, kopi af evt. forudgående korrespondance mv.

Bemærk - vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.

8.0 Reklamationsret

Når du handler på www.urtegaarden.dk har du selvfølgelig 24 måneders reklamationsret. Dette betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Dette betinger selvfølgelig at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.

Der skal reklameres inden rimelig tid efter at du har opdaget manglen ved varen. Hvis der reklameres inden to måneder, vil reklamationen altid være rettidig.

Vi refunderer rimelige fragtomkostninger, som du måtte have i forbindelse med returnering af varen, når reklamationen er berettiget.

Når du ønsker at reklamere over et produkt, skal det indsendes til os på vores adresse.

Urtegaarden ApS
Aldershvilevej 1
8961 Allingåbro

Når du returnerer varen, bedes du beskrive fejlen ved det købte.

Bemærk - vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav eller andet.

Husk altid at sende varen tilbage i forsvarlig emballage, og få en kvittering for afsendelse, således at vi kan tilbagebetale dig dine omkostninger.

9.0 Personlige oplysninger / persondatapolitik

9.1 Cookies

En cookie er en betegnelse for det forhold, at en brugers adfærd på et netværk registreres hos brugeren selv (på brugerens harddisk). På den måde ved serveren (f.eks. en hjemmeside) ved brugerens næste besøg, hvem brugeren er.

Der lagres ikke personhenførbare oplysninger i en cookie, men snarere oplysninger om brugerens adfærd på en hjemmeside f.eks. et indtastet brugernavn i forbindelse med login til en særlig sektion på websitet. En cookie lagres på brugens harddisk sammen med cachede filer. En cookie er således en tekstfil, der sendes til din browser fra en webserver og lagres på din computers harddisk. Du kan sætte din browser til at informere dig, når du modtager en cookie, eller du kan vælge at slå cookies helt fra.

Det eneste disse cookies bruges til er at genkende din PC.

Rent teknisk kan "Cookies" deles op i to typer. Den ene type kaldes "sessioncookies" "sessioncookies" er til for at holde styr på, hvad du har lagt i din indkøbskurv, mens du navigerer rundt på hjemmesiden. "sessioncookies" gemmes ikke på din PC, men forsvinder når du lukker din web-browser.

Der findes en anden type "Cookie" som kaldes "permanent Cookie" og den gemmes som en tekstfil på din PC i ca. en måned. En "permanent Cookie" er med til at vores server kan genkende din PC næste gang du logger ind på vores hjemmeside.

På www.urtegaarden.dk anvendes cookies med det formål at optimere websitet og dets funktionaliteter, og dermed gøre besøget så nemt som muligt for dig.

Du har altid mulighed for at slette cookies fra din computer.

9.2 Logstatistik

Logstatistik bruges på www.urtegaarden.dk og betyder, at et statistik-system opsamler information, som kan give et statistisk billede af, hvor mange besøgende et website har haft, hvor de kommer fra, på hvilken del af websitet dette forlades mm. Statistikken anvendes med det formål at optimere websitet og dets funktioner.

9.3 Personlige oplysninger

For at du kan indgå en aftale med os via websitet skal du lade dig registrere med følgende personlige oplysninger

Navn
Adresse
Telefonnummer
E-mailadresse

Samt evt. følgende: Firmanavn/institution, fax, EAN-nummer og leveringsoplysninger.

Vi foretager registreringen af dine personoplysninger med det formål at kunne levere varen til dig.

Personoplysningerne registreres hos Urtegaarden ApS og opbevares i 5 år (5 år pga. krav fra bogføringsloven), hvorefter oplysningerne slettes.

Når der indsamles personoplysninger via vores website, sikrer vi, at det altid sker ved afgivelse af dit udtrykkelige samtykke, således at du er informeret om præcis, hvilke oplysninger der indsamles og hvorfor.

Direktøren for Urtegaarden ApS har adgang til de oplysninger, der registreres om dig.

Den dataansvarlige på www.urtegaarden.dk er adm. direktør Gitte Busck.

Vi opbevarer ikke kundeoplysninger krypteret.

Vi transmitterer ikke kundeoplysninger krypteret.

Oplysninger afgivet til www.urtegaarden.dk videregives eller sælges på ingen måde til tredjemand, og vi registrerer ingen personfølsomme oplysninger.

Som registreret hos Urtegaarden ApS, har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til Urtegaarden ApS via e-mail: gitte@urtegaarden.dk.

9.4 Nyhedsbrev

Du har på www.urtegaarden.dk mulighed for, at tilmelde dig Urtegaardens nyhedsbrev. I forbindelse med tilmeldingen oplyser du navn og emailadresse. Oplysningerne sendes og opbevares ukrypteret. Oplysninger afgivet til www.urtegaarden.dk videregives eller sælges på ingen måde til tredjemand. Du har altid mulighed for, at framelde dig på www.urtegaarden.dk eller ved at kontakte os på urtegaarden@urtegaarden.dk.