Opskrift

Øjencreme

Regenererende og plejende til alle hudtyper

Mængde: 300 g
Tilberedningstid: 1 time

Holdbarhed: 2 år

Råvarer

Fedtfase:
5 g VE fedt
5 g lanettevoks
50 ml e-vitaminolie
15 ml arnikaolie ØKO
5 ml e-vitamin

Vandfase:
8 g MF fedt
180 ml demineraliserende vand
15 ml glycerin
2 ml natriumbenzoat

Slutfase:
10 ml a-vitamin
10 ml granatæbleolie ØKO
10 ml vejbredekstrakt

Redskaber

2 gryder (ikke aluminium)
1 vægt
1 termometer
1 måleskesæt
1 spiralpiskeris
1 dejskraber

Emballage

9 stk. 30 ml krukker
etiketter

Fremstilling

  1. Afvej vandfase og fedtfase i hver sin skoldede gryde.
  2. Opvarm begge gryder til 75 °C hvor alle ingredienser er smeltet
  3. Tag gryderne af varmepladen
  4. Hæld i en tynd stråle fedtfasen i vandfasen under kraftig omrøring med et spiralpiskeris. Rør grundigt fra side til side og ikke op og ned, for at undgå at piske luft i cremen.
  5. Fortsæt omrøring til cremen er afkølet til stuetemperatur.
  6. Tilsæt a-vitamin og granatæbleolie.
  7. Hæld cremen på krukker.