Opskrift

Altheabolsjer

Lav dine egne altheabolsjer med økologisk bergamotolie .

Mængde: 550 g
Tilberedningstid: 30-45 min.

Holdbarhed: 1-3 mdr. i lufttæt emballage

Råvarer

1 dl vand
450 g økologisk sukker
125 g druesukker ØKO
4 ml gul slikfarve
4 dråber orange slikfarve
2 ml bergamotolie ØKO
Lidt madolie (neutral smag)
Evt. talkum eller magnesiumstearat
til, at vende bolsjerne i.

Redskaber

1 lille gryde med låg (ikke aluminium)
1 vægt
1 deciliter mål
1 termometer (200 °C)
1 håndklæde
1 bageplade (evt. 2 ved flere portioner)
1 bolsjevæv
1 pensel
2 plastskrabere
1 sprøjte
1 saks pr. bolsjeklipper

Emballage

Plastposer eller anden lufttæt emballage

Fremstilling

  1. Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet.
  2. Smør bolsjevævet med ganske lidt olie på begge sider og læg det på bagepladen. Smør plastskrabere og sakse med en smule olie.
  3. Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg.
  4. Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og termometeret sættes i gryden.
  5. Kog op til nøjagtigt 162oC og hæld massen ud på teflonvævet.
  6. Vent et ½ min. Tilsæt farve. Ælt med plastskraberne fra side til side, så farven fordeles og massen flyttes rundt på bolsjevævet.  Brug evt. bolsjevævet til at ælte massen med i stedet for plastskraberne.
  7. Når massen er lidt fastere, tilsæt smagsstoffet. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne.
  8. Saml massen i en klump og træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes til bolsjer eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden.
  9. Bolsjerne pakkes lufttæt når de er let afkølet. Bolsjerne klistrer mindst hvis de kommer i køleskabet umiddelbart efter emballering.