Opskrift

Ananasbolsjer

Ananasbolsjer er ikke en klassiker, men de smager godt.

Mængde: 550 g
Tilberedningstid: 30-45 min.

Holdbarhed: 1-3 mdr. i lufttæt emballage

Råvarer

1 dl vand
450 g sukker
125 g druesukker (gerne økologisk)
1 ml ananasaroma
2 tsk citronsyre
4 ml gul slikfarve
Lidt madolie (neutral smag)
Evt. talkum eller magnesiumstearat
til, at vende bolsjerne i.

Redskaber

Fremstilling

  1. Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Smør bolsjevævet med ganske lidt olie på begge sider og læg det på bagepladen. Smør plastskrabere og sakse med en smule olie
  2. Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg
  3. Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og termometeret sættes i gryden
  4. Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld massen ud på bolsjevævet
  5. Vent et ½ min. Drys citronsyre over massen og tilsæt farven. Ælt med plastskraberne fra side til side, så citronsyre og farve fordeles og massen flyttes rundt på bolsjevævet. Det er også muligt at ælte massen med bolsjevævet i stedet for plastskraberne.
  6. Når massen er lidt fastere, tilsættes smagsstoffet. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne
  7. Saml massen i en klump og træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes til bolsjer eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden.
  8. Bolsjerne pakkes lufttæt når de er let afkølet. Bolsjerne klistrer mindst hvis de kommer i køleskabet umiddelbart efter emballering.