Opskrift

Appelsin frugtflæsk

Lav selv orange frugtflæsk med smag af appelsin

Mængde: 500 g
Tilberedningstid: 1,5 time

Holdbarhed: 1 måned i lufttæt emballage

Råvarer

1,5 g citronsyre (2 ml)
150 ml vand
255 g sukker
13 g citruspektin
150 g druesukker
2 ml appelsinolie
2 ml orange slikfarve

Redskaber

1 gryde (ikke aluminium)
1 vægt
2 kopper
1 måleske 2 ml
1 sprøjte
1 piskeris
1 dejskraber
1 bolsjevæv eller bagepapir
1 lille bradepande (20x30 cm)
1 kniv eller saks

Emballage

Plastposer eller krukker

Fremstilling

  1. I en kop fremstilles en citronsyreopløsning af 1 spsk. varmt vand og 1,5 g (=2 ml) citronsyre
  2. 150 ml vand varmes op til det er lunkent
  3. 13 g citruspektin og 25 g sukker blandes i en kop og drysses derefter i det lunkne vand under piskning. Bring gryden i kog og lad det småboble i 2 min. under omrøring til pektinen er opløst
  4. 230 g sukker tilsættes lidt ad gangen, så temperaturen ikke falder for meget
  5. 150 g druesukker tilsættes på samme måde
  6. Lad blandingen småboble i 10-15 min. under omrøring
  7. Tilsæt derefter citronsyreopløsningen, under omrøring og tag gryden af varmen
  8. Lad massen køle lidt af, skum evt. så overfladen bliver helt blank
  9. Tilsæt smag og farve og hæld massen op i bradepanden foret med bolsjevæv eller bagepapir
  10. Når frugtflæsket er stivnet kan det pudres med druesukker eller sukker
  11. Efter ½ times tørring skæres eller klippes frugtflæsket i tern og vendes igen i sukker eller druesukker, også på klippefladerne
  12. Opbevar frugtflæsket i en dåse med madpapir mellem lagene