Opskrift

Capuccinobolsjer

Lav de lækreste capuccinobolsjer.

Mængde: 575 g
Tilberedningstid: 30-45 min.

Holdbarhed: ca. 1 måned i lufttæt emballage

Råvarer

1 dl vand
450 g sukker
125 g druesukker (gerne økologisk)
1 spsk kakaopulver
½ ml kaffearoma
1 ml vanillearoma
1 ml flødearoma
Lidt madolie (neutral smag)
Evt. talkum eller magnesiumstearat
til, at vende bolsjerne i.

Redskaber

1 lille gryde med låg (ikke aluminium)
1 vægt
1 deciliter mål
1 termometer (200°C)
1 håndklæde
1 bageplade (evt. 2 ved flere portioner)
1 bolsjevæv
1 pensel
2 plastskrabere
1 stempelsprøjte
1 saks pr. bolsjeklipper

Emballage

plastposer eller anden lufttæt emballage.

Fremstilling

  1. Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Smør bolsjevævet med ganske lidt olie på begge sider og læg det på bagepladen. Smør plastskrabere og sakse med en smule olie.
  2. Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg.
  3. Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og termometeret sættes i gryden.
  4. Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld massen ud på bolsjevævet.
  5. Vent ½ min. drys kakaopulver ud over massen og ælt fra side til side, så kakaoen fordeles og massen flyttes rundt på bolsjevævet.
  6. Når massen er lidt fastere tilsættes kaffe-, vanille-, og flødearomaen. Ælt med plastskraberne til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne.
  7. Saml massen i en klump og træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes til bolsjer eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden.
  8. Bolsjerne pakkes lufttæt når de er let afkølet. Klistrer mindst hvis de lægges i køleskab straks de er pakket.