Opskrift

Edelweisscreme

Ultralet ansigtscreme med granatæbleolie og antioxidanter, der regenererer huden og modvirker alderstegn. Til tør og moden hud.

Mængde: 500 g
Tilberedningstid: ca. 1 time

Holdbarhed: 2 år ved alm. opbevaring

Råvarer

Vandfase
330 ml demineraliseret vand
5 g allantoin

Fedtfase
25 g vegetal
10 ml E-vitamin
5 g sheasmør ØKO
50 ml olivenolie ØKO
50 ml abrikoskerneolie ØKO

Slutfase
10 ml granatæbleolie ØKO
10 ml edelweissekstrakt
1,5 ml (30 dr.) æterisk olie eller duftolie
6 ml benzylalkohol*

Redskaber

2 gryder (ikke aluminium)
vægt
måleske sæt
termometer
spiralpiskeris
dejskraber

Emballage

10 cremekrukker á 50 ml
etiketter

Fremstilling

  1. Skold eller afsprit gryderne og alle redskaberne
  2. Afmål demineraliseret vand og allantion i en gryde. Rør og lad blandingen stå ca. 15 min. 
  3. Afvej fedtfasen i en anden gryde 
  4. Opvarm de 2 faser til 75 °C under omrøring og tag gryderne af varmen. Mål temperaturen i midten af væsken og vær opmærksom på, at fedtfasen bliver meget hurtig varm 
  5. Hæld herefter fedtfasen i vandfasen i en tynd stråle under middelhurtig omrøring. Undgå at piske luft i lotionen 
  6. Omrør til temperaturen er 60 °C  
  7. Afkøl til 40 °C uden omrøring og rør herefter let, inden der afkøles yderligere til stuetemperatur 
  8. Tilsæt slutfasen og rør til alt er blandet godt sammen 
  9. Hæld på emballage vha. en ophælderpose

*Skyl redskaberne i koldt vand inden opvask, da benzylalkoholen ellers sætter sig "fast".