Opskrift

Flødekarameller

Mængde: 500 g
Tilberedningstid: 2 timer

Holdbarhed: 14 dage, lufttæt

Råvarer

2,5 dl piskefløde
220 g (2,5 dl) sukker
180 g (2,5 dl) druesukker
7 g (5 ml) salt

Redskaber

1 vægt
1 gryde
1 decilitermål
1 grydeske
1 bolsjetermometer
1 dejskraber
1 kniv
1 pensel
Lidt madolie
Bagepapir
1 form, ca. 13 x 20 cm



Emballage

Karamelpapir og lufttæt beholder

Fremstilling

  1. Afmål alle ingredienserne i en gryde (min 2 l) og rør dem sammen
  2. Opvarm blandingen langsomt til 130 °C under jævnlig omrøring. Fyldet skal kun småboble og der røres indimellem. Fyldet skal tage farve til svagt brun, dvs. karamellisere let
  3. Tag gryden af varmen og afkøl blandingen under jævnlig omrøring til 70 °C
  4. Hæld karamelmassen i en form (ca. 13 x 20 cm) beklædt med bagepapir og stilles til afkøling ca. 1 time
  5. Skær herefter karamellerne i passende stykker med en let olieret kniv og pak dem i karamelpapir. Start fra kanten af
  6. Karamellerne pakkes i karamelpapir