Opskrift

Fyldte pebermyntebolsjer

Lav fyldte pebermyntebolsjer med fyld af chokoladefondant - a la Schweizerdrops

Mængde: 675 g
Tilberedningstid: 45 min.

Holdbarhed: ca. 1 måned i lufttæt emballage

Råvarer

1 dl vand
450 g sukker
125 g druesukker
2 ml pebermynteolie
1 tsk. hvid slikfarve
til fyld:
100 g fondantpulver
10 ml varmt vand
1½ ml chokoladearoma
evt. 5-6 dråber brun slikfarve

Redskaber

1 lille gryde med låg (ikke aluminium)
1 vægt
1 deciliter mål
1 termometer (200 °C)
1 håndklæde
1 bageplade (evt. 2 ved flere portioner)
1 bolsjevæv
1 pensel
2 plastskrabere
1 stempelsprøjte, 2 ml
1 saks pr. bolsjeklipper

Emballage

Plastposer eller anden lufttæt emballage

Fremstilling

  1. Fyldet (=fondantmassen) laves først: 100 g fondantpulver røres sammen med 10 ml håndvarmt vand over håndvarmt vandbad
  2. Hæld fondantmassen ud på bolsjevæv eller bagepapir.
  3. 1½ ml chokoladearoma og evt. brun slikfarve æltes godt ind i fondantmassen.
  4. Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Smør bolsjevævet med ganske lidt olie på begge sider og læg det på bagepladen. Smør plastskrabere og sakse med en smule olie.
  5. Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg
  6. Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og termometeret sættes i gryden.
  7. Kog op til nøjagtigt 162 °C og hæld massen ud på bolsjevævet.
  8. Vent ½ min. og bland den hvide farve grundigt i bolsjemassen. Når massen er en smule fast, tilsættes pebermynteolien. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne.
  9. Form bolsjemassen i et rektangel ca. 30 x 12 cm, med en fordybning på langs i midten
  10. De 100 g fondantmasse (håndvarmt), trilles til en pølse som lægges i fordybningen
  11. Bolsjemassen foldes rundt om fyldet. Træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes til bolsjer. Bolsjerne skal klippes hurtigt, mens bolsjemassen er godt varm for at enderne lukkes og fyldet ikke flyder ud. Lad ikke bolsjerne røre hinanden.
  12. Bolsjerne pakkes lufttæt når de er let afkølet, og opbevares bedst i køleskab