Opskrift

Helende salve

Salve til skadet og tør hud.

Mængde: 200 g
Tilberedningstid: ca. 1 time

Holdbarhed: 2 år ved alm. opbevaring

Råvarer

Fedtfase:
50 g lanolin
25 ml hampeolie ØKO
50 g sheasmør
2 g allantoin

Vandfase:
50 ml/g demineraliseret vand
1 g natriumbenzoat eller
1 ml paraben

Ved 25°C:
10 ml amarantholie
10 ml stedmodertinktur

Redskaber

2 gryder (ikke aluminium)
vægt
termometer
spiralpiskeris
dejskraber
måleskesæt
målebæger

Emballage

4 krukker á 50 ml
etiketter

Fremstilling

  1. Afmål vand og allantoin i en skoldet gryde. Rør og lad det stå 15 min. og tilsæt resten af vandfasen
  2. Afvej fedtfasen i en skoldet gryde 
  3. Opvarm begge faser til 75 °C
  4. Tag gryderne af varmen, og hæld i en tynd stråle vandfasen i fedtfasen, under grundig omrøring med spiralpiskeris (rør fra side til side, ikke op og ned, for at undgå at piske luft i cremen)
  5. Fortsæt omrøring til salven er afkølet til ca. 25 °C og tilsæt slutfasen
  6. Tilsæt evt. æterisk olieblanding
  7. Hæld salven på krukker