Opskrift

Honninghåndcreme

Plejende håndcreme til normal-tør hud

Mængde: 600 ml
Tilberedningstid: ca. 1 time

Holdbarhed: 2 år ved alm. opbevaring

Råvarer

Fedtfase:
10 g VE fedt
100 ml olivenolie ØKO
12 g lanettevoks
3 ml E-vitamin

Vandfase:
20 g MF fedt
300 ml demineraliseret vand
100 g honning
30 ml glycerin
3 ml natriumbenzoat

Ved 25 °C:
40 dråber vildrose duftolie (eller anden duft- eller æterisk olie)

Redskaber

2 gryder (ikke aluminium)
1 termometer
1 spiralpiskeris
1 dejskraber
1 stavblender

Emballage

10 cremekrukker á 60 ml
etiketter

Fremstilling

  1. Hæld fedtfase og vandfase, undtagen honning, i hver sin skoldede gryde
  2. Opvarm begge gryder til 75 °C hvor alle ingredienser er smeltet
  3. Tag gryderne af varmen
  4. Hæld i en tynd stråle fedtfasen i vandfasen under kraftig omrøring med et spiralpiskeris. Rør grundigt fra side til side og ikke op og ned, for at undgå at piske luft i cremen
  5. Ved 40 °C tilsættes honningen
  6. Fortsæt omrøring til cremen er afkølet til stuetemperatur
  7. Tilsæt duft
  8. Hæld cremen i et højt smalt bæger og blend cremen med en stavblender i ca. 5 min. (blenderen "pumpes" op og ned i cremen)
  9. Hæld cremen på krukker