Opskrift

Honningshampoo

Plejende hårshampoo til tørt og skadet hår

Mængde: 750 ml
Tilberedningstid: 30 min.

Holdbarhed: 2 år ved alm. opbevaring

Råvarer

Fase 1:
440 ml demineraliseret vand
12 g køkkensalt
4 ml* natriumbenzoat

Fase 2:
100 g honning

Fase 3:
100 ml sulfat
100 ml perlemorssulfat

Slutfase:
10 ml fugtkompleks
15 ml panthenol
10-20 dråber vildrose duftolie

Redskaber

1 gryde (ikke aluminium)
1 vægt
1 måleskesæt
1 termometer
1 dejskraber

Emballage

3 stk. 250 ml flasker eller
6 x 125 ml flasker
etiketter

Fremstilling

  1. Afmål fase 1 i en gryde og opvarm til 75 °C hvor alt er smeltet
  2. Afkøl til ca. 40 °C og tilsæt fase 2. Rør forsigtigt til honningen er smeltet
  3. Afkøl til stuetemperatur uden omrøring
  4. Tilsæt fase 3 og rør forsigtigt til alt er blandet.
  5. Tilsæt slutfasen og rør
  6. Hæld shampooen på flasker

* 4 ml svarer til 4 g, men for at doseringen bliver mest præcist afmåles i ml