Opskrift

Indianerhyl

Dejligt stærke bolsjer med lakrids- og cayennesmag

Mængde: 575 g
Tilberedningstid: 30-45 min.

Holdbarhed: ca. 1 måned i lufttæt emballage

Råvarer

1 dl vand
450 g sukker
125 g druesukker (gerne økologisk)
5 spsk lakridsekstrakt
2 - 3 spsk salmiaksalt
2 ml sort slikfarve
1 - 2 ml cayenneekstrakt
Lidt madolie (neutral smag)
ca. 8 g lakridsekstrakt
til, at vende bolsjerne i.

Redskaber

1 lille gryde med låg (ikke aluminium)
1 vægt
1 deciliter mål
1 termometer (200°C)
1 håndklæde
1 bageplade (evt. 2 ved flere portioner)
1 bolsjevæv
1 pensel
2 plastskrabere
1 stempelsprøjte
1 saks pr. bolsjeklipper

Emballage

Plastposer eller anden lufttæt emballage

Fremstilling

  1. Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Smør bolsjevævet med ganske lidt olie på begge sider og læg det på bagepladen. Smør plastskrabere og sakse med en smule olie.
  2. Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg.
  3. Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og termometeret sættes i gryden.
  4. Kog op til nøjagtigt 162 °C og hæld massen ud på teflonvævet.
  5. Vent et ½ min. Drys lakridsekstrakt og salmiaksalt over massen. Fold massen indover pulveret så lakridsekstrakt og salmiaksalt smeltes og fordeles.
  6. Når massen er lidt fastere, tilsættes sort farve og cayenneekstrakt. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne. Bolsjemassen kan også æltes med bolsjevævet
  7. Saml massen i en klump og træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes til bolsjer eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden.
  8. Bolsjerne pakkes i plastpose når de er let afkølede. Tilsæt evt. 1 spsk lakridsekstrakt og ryst posen. Bolsjerne klistrer mindst hvis de lægges i køleskabet straks de er pakket