Opskrift

Kiwifrugtflæsk

Lav let selv grønt frugtflæsk med kiwismag

Mængde: 500 g
Tilberedningstid: 1,5 time

Holdbarhed: 1 måned i lufttæt emballage

Råvarer

Citronsyreopløsning:
1,5 g citronsyre (2 ml)
1 spsk. varmt vand
Citruspektinblanding:
150 ml vand
13 g citruspektin
25 g sukker
Sukkermasse:
230 g sukker
150 g druesukker
Øvrigt:
2 ml kiwiaroma
1 ml grøn slikfarve (20 dråber)

Sukker eller druesukker til pudring af frugtflæsket

Redskaber

1 gryde (ikke aluminium)
1 vægt
2 kopper
1 måleske 2 ml
1 målesprøjte
1 piskeris
1 grydeske
1 dejskraber
1 bolsjevæv eller bagepapir
1 lille bradepande (20x30 cm)
1 kniv eller saks

Fremstilling

  1. Citronsyreopløsningen fremstilles i en kop
  2. Citruspektinblandingen: vandet varmes i en gryde til det er lunkent. I en kop røres citruspektin og sukker sammen hvorefter det drysses i det lunkne vand under piskning. Bring gryden i kog og lad det småboble i 2 min. under omrøring til pektinen er opløst
  3. Sukkermassen: tilsættes lidt ad gangen under omrøring, så temperaturen ikke falder for meget
  4. Lad blandingen småboble i 10-15 min. under omrøring
  5. Tilsæt derefter citronsyreopløsningen, under omrøring og tag gryden af varmen
  6. Tilsæt aroma og farve, og rør til det er jævnt fordelt.  Skum evt. så overfladen bliver helt blank
  7. Hæld massen op i bradepanden foret med bolsjevæv eller bagepapir
  8. Når frugtflæsket er stivnet kan det pudres med sukker eller druesukker
  9. Efter ½ times tørring skæres eller klippes frugtflæsket i tern og vendes igen i sukker eller druesukker, også på klippefladerne
  10. Opbevar frugtflæsket i en dåse med madpapir mellem lagene