Opskrift

Kokosbolsjer

Lav selv ekstra sprøde kokosbolsjer

Mængde: 575 g
Tilberedningstid: 30-45 min.

Holdbarhed: ca. 1 måned i lufttæt emballage

Råvarer

1 dl vand
450 g sukker
125 g druesukker (gerne økologisk)
4 ml kokosaroma
evt. 3 spsk kokosmel
evt. 1 tsk hvid slikfarve
Lidt madolie (neutral smag)
Evt. talkum eller magnesiumstearat
til, at vende bolsjerne i.

Redskaber

1 lille gryde med låg (ikke aluminium)
1 vægt
1 deciliter mål
1 termometer (200 °C)
1 håndklæde
1 bageplade (evt. 2 ved flere portioner)
1 bolsjevæv
1 pensel
2 plastskrabere
1 stempelsprøjte
1 saks pr. bolsjeklipper

Emballage

Plastposer eller anden lufttæt emballage

Fremstilling

  1. Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Smør bolsjevævet med ganske lidt olie på begge sider og læg det på bagepladen. Smør plastskrabere og sakse med en smule olie.
  2. Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg.
  3. Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og termometeret sættes i gryden.
  4. Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld massen ud på bolsjevævet.
  5. Vent et ½ min. og tilsæt kokosmel og evt. farve. Ælt med plastskraberne fra side til side, så kokosmelet og farven fordeles og massen flyttes rundt på bolsjevævet. Bolsjemassen kan også æltes med bolsjevævet
  6. Når massen er lidt fastere tilsættes smagsstoffet. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne.
  7. Saml massen i en klump og træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes til bolsjer eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden.
  8. Bolsjerne pakkes lufttæt når de er let afkølet. Klistrer mindst hvis de lægges i køleskab straks de er pakket.