Opskrift

Lakridsis ØKO

Lav din egen økologiske flødeis med lakridssmag.

Mængde: 600 g
Tilberedningstid: 30 min. + frysetid 3-4 timer

Holdbarhed: min. 2 mdr.

Råvarer

4 pasteuriserede æggeblommer ØKO
75 g økologisk sukker
½ l økologisk piskefløde
3 spsk. lakridsrodspulver ØKO (= 25 g)
(eller 2-3 spsk. lakridsekstrakt)
evt. 1 lille tsk salmiaksalt

Redskaber

1 vægt
2 skåle
1 måleskeer
1 håndmixer
1 dejskraber

Emballage

1 form

Fremstilling

  1. Æggeblommer og sukker piskes cremet, næsten hvidt
  2. Lakridsrodspulver og evt. salmiaksalt tilsættes og der piskes igen
  3. Fløden piskes stiv og vendes i æggemassen
  4. Sættes i fryseren i 3-4 timer, evt. til dagen efter

    Tips: Kan drysses med lakridsrodspulver ØKO før servering