Opskrift

Milde lakridsbolsjer ØKO

Lav selv økologiske lakridsbolsjer med pulveriseret lakridsrod, der smager som lakridsrødder, bare sødere.

Mængde: 575 g
Tilberedningstid: 30-45 min

Holdbarhed: ca. 1 måned i lufttæt emballage

Råvarer

1 dl vand
450 g økologisk sukker
125 g druesukker ØKO
2 store spsk lakridsrodspulver ØKO
1 ml anisolie
Lidt madolie (neutral smag)
ca. 8 g lakridsrodspulver
til, at vende bolsjerne i.

Redskaber

.1 lille gryde med låg (ikke aluminium)
1 vægt
1 deciliter mål
1 termometer (200 °C)
1 håndklæde
1 bageplade (evt. 2 ved flere portioner)
1 bolsjevæv
1 pensel
2 plastskrabere
1 stempelsprøjte
1 saks pr. bolsjeklipper

Emballage

Plastposer eller anden lufttæt emballage

Fremstilling

  1. Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Smør bolsjevævet med ganske lidt olie på begge sider og læg det på bagepladen. Smør plastskrabere og sakse med en smule olie.
  2. Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg.
  3. Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og termometeret sættes i gryden.
  4. Kog op til nøjagtigt 162 °C og hæld massen ud på bolsjevævet.
  5. Vent et ½ min. Drys lakridsrodspulver over massen. Fold massen indover pulveret så lakridsrodspulveret smeltes og fordeles. Bolsjemassen kan også æltes med bolsjevævet
  6. Når massen er lidt fastere, tilsættes anisolien. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne.
  7. Saml massen i en klump og træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes til bolsjer eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden.
  8. Bolsjerne pakkes lufttæt når de er let afkølede. Bolsjerne klistrer mindst, hvis de kommer i køleskab straks de er pakket