Opskrift

Påskechokolader

Med appelsinnougat

Mængde: 3 påskeforme, 400 g
Tilberedningstid: 2 timer

Holdbarhed: 14 dage

Råvarer

Fyld:
110 g blød nougat
1,5 ml (30 dr.) appelsinolie
Skal:
300 g mælkechokolade ØKO

Redskaber

1 vægt
1 gryde
1 skål 
1 skål der slutter tæt til gryden
1 decilitermål
1 grydeske
1 dejskraber
1 chokoladepensel
1 bolsjetermometer
1 teske
3 forme, påskeæg og kylling

Emballage

Konfektdåse

Fremstilling

  1. Skyl formen i lunkent vand, tør og puds dem grundigt med vat  
  2. Skal: Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad ved at placere skålen med chokolade i gryden med vand. Opvarm langsomt under omrøring til 45 °C. Vandet i gryden må ikke koge og må ikke røre bunden af skålen
  3. Tag skålen af varmen og tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og rør til den er ensartet. Afkøl til 28 °C for derefter igen at opvarme den til en god arbejdstemperatur på 30 °C - 32 °C ved hjælp af omrøring og varmt eller koldt vandbad. På den måde fås den perfekte blanke chokolade
  4. Den flydende chokolade pensles i et jævnt lag i formene, som sættes til afkøling (evt. i køleskabet) med bunden opad på bagepapir
  5. Pensling og afkøling gentages til du, ved at holde formen op i lyset, kan se at der ingen huller er
  6. Fyld: Smelt nougat over vandbad under omrøring. Når nougaten er smeltet tages den af varmen og appelsinolie røres i. Hæld fyldet i en ophælderpose og afkøl til stuetemperatur og fyld chokoladeskallerne 3/4 op
  7. Formene lukkes med chokolade (30 °C - 32 °C) med en teske. Bank formen let mod underlaget, så overfladen bliver jævn
  8. Formen sættes køligt, evt. i køleskab eller fryser til chokoladen er størknet (10-15 min)
  9. Chokoladerne hopper selv ud ad formen, når du banker formen let ned i bordet med bunden opad