Opskrift

Papajashampoo

Nem, styrkende shampoo til normalt hår

Mængde: 600 ml
Tilberedningstid: 30 min.

Holdbarhed: 1 år ved alm. opbevaring

Råvarer

Fase 1:
450 ml demineraliseret vand
10 g salt

Fase 2:
100 ml sulfat
100 ml perlemorssulfat

Slutfase:
6 ml panthenol
1 ml papaja duftolie

Redskaber

1 gryde (min. 1 l, ikke aluminium)
1 grydeske
1 dejskraber
1 tragt eller kande med hældetud
1 termometer

Emballage

6 stk. 100 ml plastflaske
etiketter

Fremstilling

  1. Skold/afsprit gryden og alle redskaber
  2. Afmål fase 1 i en gryde og opvarm til 75 °C hvor alt er smeltet
  3. Afkøl til stuetemperatur og tilsæt fase 2. Rør kun lidt og forsigtigt, for at undgå skumdannelse. Shampooen kan blive tynd, hvis den røres for meget
  4. Tilsæt slutfasen under omrøring
  5. Hæld shampooen på flasker