Opskrift

Rabarbervingummi

Lav selv orange vingummier med rabarbersmag

Mængde: 500 g
Tilberedningstid: 1 time

Holdbarhed: 1 måned i lufttæt emballage

Råvarer

Gelatineblanding:
75 ml vand
50 g gelatine
Sukkermasse:
50 ml vand
200 g sukker
240 g druesukker
Øvrigt:
1,5 g citronsyre (2 ml)
4 ml rabarberaroma
2 ml orange slikfarve (40 dråber)

Redskaber

2 store gryder (ikke aluminium)
1 vægt
1 dejskraber
1 måleske 2 ml
1 sprøjte 2 ml
1 grydeske
1 glasskål (min. 3 dl)
1 termometer (135 °C)
1 bolsjevæv eller bagepapir
evt. ophælderpose
Forme eller udstiksæt

Fremstilling

  1. Placer en glasskål (min. 3 dl) i en gryde og fyld gryden op med vand, så 3/4 af skålen er dækket
  2. Tag skålen op og opvarm vandet, under låg, til kogepunktet. Tag gryden af varmen
  3. Gelatineblanding: hæld vandet i glasskålen og drys gelatinen i. Rør forsigtigt, så al gelatinen bliver fugtig. Stil skålen i gryden med varmt vand og lad den stå under låg til den skal bruges
  4. Sukkermasse: koldt vand, sukker og druesukker røres sammen i en gryde til al sukkeret er fugtigt
  5. Varm sukkermassen op på næsten fuldt blus, under omrøring, til det bobler. Kog videre uden at røre til temperaturen er 135 oC. Tag gryden af varmen og lad det afkøle til 100 oC
  6. Når sukkermassen er 100oC tilsættes 1,5 g citronsyre (= 2 ml) og den flydende gelatineopløsning røres  i 
  7. Tilsæt aromaen og farven og rør til det er jævnt fordelt.
    Skum blandingen for bobler så den bliver helt klar
  8. Når massen er afkølet til 70 oC kan den hældes op
  9. Plastforme: Pensl alle fordybninger med ganske lidt madolie, ophældning foregår nemmest med ophælderpose
    Massen kan alternativt hældes ud på et bolsjevæv eller let smurt bagepapir i 0,5-1 cm tykkelse, og pudres med sukker eller druesukker
  10. Efter ½ times tørring, kan figurer skæres, klippes eller stikkes ud