Opskrift

Saltlakrids

Lav dine egne lækre saltlakridser a la domino

Mængde: 950 g
Tilberedningstid: 1 time

Holdbarhed: 3 uger i lufttæt emballage

Råvarer

60 g lakridsekstrakt
30 g salmiaksalt
10 ml sort slikfarve
60 ml vand
75 g gelatine
100 ml kogende vand
100 g majsstivelse (MHM)
460 g druesukker
140 g sukker
150 ml/g koldt vand
Lidt madolie (neutral smag)

Redskaber

2 gryder (ikke aluminium)
2 skåle
dejskraber
vægt
grydeskeer
pensel
bolsjevæv eller bagepapir
udstiksforme eller saks

Fremstilling

  1. Start med at røre en lakridsopløsning af lakridsekstrakt, sort slikfarve, salmiakalt og 60 ml vand sammen i en skål
  2. 100 ml vand koges og hældes i en skål og heri røres 75 g gelatine. Gelatineblandingen holdes varm under låg i vandbad til det skal bruges
  3. Majsstivelse, druesukker og sukker røres godt sammen i en gryde og 150 ml koldt vand tilsættes. (vej gryden med indhold: gryden, grydeske + råvarerne og noter den samlede vægt)
  4. Mens det varmer op røres der i gryden og omrøringgen fortsættes mens det koger på næsten fuldt blus. Rør godt hele tiden (ca 10 min) så sukkermassen ikke brænder på. Af de 150 ml/ g vand der er tilsat skal 130 ml/g koges væk, så vej et par gange under kogningen
  5. Tag gryden af varmen
  6. Lakridsblandingen tilsættes og herefter tilsættes den flydende gelatineopløsning
  7. Hæld massen ud på let smurt bolsjevæv eller bagepapir, evt. i en lille bradepande el. lign., så tykkelsen på lakridsen bliver ensartet
  8. Efter en  times tørring pudres med sukker evt. tilsat lidt salmiaksalt og lakridsen klippes eller udstikkes i harlekintern eller andre figurer