Opskrift

Sukkerfri lakrids

Til alle der elsker den intense smag af lakrids, men ikke ønsker at anvende sukker eller sødemidler

Mængde: 150 g
Tilberedningstid: 2 timer

Holdbarhed: 2 måneder

Råvarer

50 g lakridsekstrakt
150 g gummi arabicum ØKO
60 ml koldt vand
5 ml sort slikfarve
5 g salmiaksalt

Redskaber

1 gryde med låg (min 3 liter)
1 glasskål (1000 ml-1500 ml)
1 vægt
1 måleskesæt
1 gaffel
1 grydeske
1 bolsjevæv eller bagepapir
1 kagerulle
1 køkkenrulle
1 saks

Emballage

Kræmmerhusposer eller fryseposer

Fremstilling

  1. Forbered et vandbad ved at sætte glasskålen i gryden oven på et par stykker sammenfoldet køkkenrulle. Fyld op med vand, så vandet går lidt mere end halvvejs op ad skålen Tag skålen op, læg låg på gryden, og bring vandet i kog
  2. Afvej lakridsekstrakt, gummi arabicum og salmiaksalt i glasskålen og rør det godt sammen Lav en fordybning i pulveret og tilsæt vand og sort slikfarve. Mas det våde og tørre godt sammen med en gaffel (massen er klumpet og til den tørre side)
  3. Sæt skålen i det kogende vandbad, ovenpå køkkenrullen, og læg låg på gryden Lad skålen stå i vandbadet i 45 min.
  4. Rør i  massen hvert 10 min. Vær opmærksom på at massen koger op og at der ikke kommer vand i lakridsmassen og at gryden ikke koger tør
  5. Tag skålen op af vandbadet og skrab straks lakridsen ud på bagepapir eller bolsjevæv
  6. Læg straks et stykke bagepapir over lakridsen og rul den til ønsket tykkelse med en kagerulle.
  7. Lad den tørre 2 timer og klip lakridsen ud i små stykker* som med det samme pakkes i kræmmerhusposer, fryseposer eller lignende for at bevare  konsistensen.

* stik lakridsen ud  med udstiksforme. Pensel udstikkerne med lidt olie inden brug