Lakridsråvarer

 

Information om vores råvarer til lakrids.

Lakridsekstrakt

Lakridsekstrakt er et naturligt smagsstof, der fremstilles ved at koge lakridsrødder, frasi fibre og indkoge afkoget. Det sidste vand fjernes ved spraytørring, hvorefter det koncentrerede smagsstof fremkommer.

Sort slikfarve

Sort slikfarve (E 153) er en naturlig farve udvundet af brændt bark fra Lind (Tilia cordata) opblandet i vegetabilsk glycerin.

Gelatine

Gelatine fremstilles ud fra svinesvær og består primært af protein. Gelatine er et fortykkelsesmiddel og er med til at give lakridserne "bid" og konsistens.

Majsstivelse

Majsstivelse fremstilles af majs og giver struktur til lakridsen. Majsstivelsen er modificeret og har den fordel at den kan koges i lang tid, uden at stivelseseffekten aftager eller brænde på, hvilket bl.a. udnyttes når der laves dominolakrids, hvor vand skal koges væk.

Sukker

Sukker, også kaldet sakkarose findes naturligt i de fleste planter. Sakkarose er et såkaldt disakkarid bygget op af fruktose og glukose. Sukker/sakkarose fremstilles ved at indkoge saften fra sukkerrør eller sukkerroer. Sukker giver naturligvis en sød smag, men er derudover også med til at afrunde lakridssmagen og give konsistens.

Druesukker

Druesukker er et monosakkarid (dextrose) og smager ikke helt så sødt som almindeligt sukker. Druesukker fremstilles af majsstivelse og forhindrer at sukkeret udkrystalliseres.

Gummi arabicum

Gummi arabicum (E 414) er et naturligt gummistof, bestående primært af kulhydrater. Udvindes af saften fra Acasietræet. Gummi arabicum giver volume til lakridsen samtidig med at det virker stabiliserende og forhindrer at sukkeret i lakridsen udkrystalliseres.

Salmiaksalt

Salmiaksalt fremstilles af naturlig ammoniak og saltsyre og giver lakrids et stærkt smagspift.