Parabener-konservering

 

Parabener og konservering

Parabener er en fællesbetegnelse for mange forskellige stoffer, der alle er fremstillet på basis af benzoesyre.

Parabener er generelt mere virksomme end andre konserveringsmidler, og giver sjældnere allergi. Derfor anvendes de stadig i en lang række produkter.

Nogle af parabenerne har været under mistanke for at være hormonforstyrrende. Dette gælder især butylparaben (60 gange mere end de øvrige). Kosmetik med butylparabener kan derfor ikke få svanemærket. Det kan kosmetik med andre parabener godt.

Urtegaardens paraben indeholder ikke butylparaben, men metyl-, propyl- og ethylparaben.

Hvorfor konservere
Vandholdig (eller væskeholdig) kosmetik SKAL konserveres. Ellers vil der dannes sundhedsskadelige bakterier, gær og skimmelsvampe i kosmetikken.

Produkter uden vand, f.eks. massageolier eller vandfri salver, behøver ikke konservering.

Som konservering kan man anvende paraben (5 ml. pr. kg. færdigt produkt) eller natriumbenzoat (5 gr. pr. kg. færdigt produkt).

Paraben eller natriumbenzoat kommes i vandfasen.

Natriumbenzoat svarer til atamon uden vand og farve.

 

Relaterede artikler

Phtalater i kosmetik