Chokoladefrøer

Opskrift på fyldte chokolader med trøffel.

Tilberedningstid 1 time

Holdbarhed 1 uge, mørkt og køligt
Mængde 27 stk

Råvarer
Fyld:
100 g mørk chokolade
½ dl piskefløde
Eventuelt:
20 g hakkede nødder
1 tsk. pulverkaffe

Skal:
400 g mørk chokolade

Redskaber
1 gryde (ikke aluminium)
1 skål, skal slutte tæt til gryden
1 decilitermål
3 frøforme
1 pensel
1 grydeske
1 ophælderpose
1 termometer (80 °C)
1 vægt
bagepapir

Fremstillingsvejledning

  1. Skyl frøformene i lunkent vand og tør dem grundigt med vat
  2. Opvarm piskefløden til kogepunktet i en lille gryde.
  3. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør ikke i det men lad chokoladen smelte af sig selv. Herefter røres massen sammen
  4. Tilsæt evt. hakkede nødder og/eller  kaffe.
  5. Fyldet hældes  i ophælderposen og afkøles yderligere i køleskab, mens du fremstiller chokoladeskallerne.
  6. Smelt chokoladen over vandbad ved at placere skålen med chokolade i gryden med vand, som opvarmes langsomt og under omrøring til 55°C. Vandet i gryden må ikke røre bunden af skålen.
  7. Afkøl chokoladen til 29°C- 30°C for derefter at opvarme den til en god arbejdstemperatur på 30°C- 31°C ved hjælp af omrøring og varmt eller koldt vandbad. På den måde får du den perfekte blanke chokolade.
  8. Den flydende chokolade pensles i et jævnt lag i formene, som sættes til afkøling (evt. i køleskabet) med bunden opad på bagepapir. Pensling og afkøling gentages til du kan se, ved at holde formen op i lyset, at der ingen huller er.
  9. Tryk fyldet, som har stuetemperatur, ud ad ophælderposen og ned i formene. Hæld ikke helt op til kanten.
  10. Formene lukkes med chokolade (31°C - 33°C) med en ske.
  11. Bank formen let mod underlaget, så overfladen bliver jævn.
  12. Formen sættes i køleskab eller fryser til chokoladen er størknet (10-15 min).
  13. Frøerne hopper selv ud ad formen, når du banker formen let ned i bordet med bunden opad

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

Kommentér eller stil et spørgsmål