Chokoladepåskeæg

Opskrift af chokoladepåskeæg med gult fyld med banansmag.

Tilberedningstid 1,5 time

Holdbarhed 1 mdr., køligt
Mængde 125 g

Råvarer
125 g mørk chokolade

Evt.
100 g fondantpulver
13 ml vand
1 ml gul slikfarve
2 ml bananaroma

Redskaber
gryde
skål (der slutter tæt til gryden)
termometer
form, påskeæg og kylling
smal pensel
spatel
teske
stempelstprøjte, 2 ml

til fyld:
ophælderpose

Fremstillingsvejledning

  1. Formene skylles i lunkent vand og tørres grundigt. Sørg for at komme ind i alle kroge, for at undgå kalk m.m., der vil kunne misfarve chokoladen.

  2. Opvarm chokoladen i vandbad til 55 oC. Vandet må ikke røre bunden af skålen og må ikke koge. Skålen skal slutte tæt til grydens kant for at undgå kondensvand og damp, der vil gøre chokoladen mat.

  3. Afkøl chokoladen til 29-30 oC.

  4. Sæt skålen på vandbad igen og lad den stå til den har en arbejdstemperatur på 31 - 32 oC. Regulér hele tiden varmen ved hjælp af omrøring og vandbad.

  5. Chokoladen pensles i formen i et jævnt, tyndt lag. Formen sættes derefter med bunden opad i køleskab til det er helt koldt. Penslingen gentages til laget er jævnt og uden huller. Kontroller ved at holde formen op mod lyset.

  6. Tag to chokoladeskaller og hold dem et øjeblik mod en varm tallerken, chokoladen skal kun lige smelte. Sæt de to halvdele mod hinanden og hold dem sammen et kort øjeblik indtil de hænger sammen.

  7. Er man meget fingernem og hurtig kan man lægge f.eks. mindre påskeæg, små påskekyllinger eller andet i den ene skal, inden de sættes sammen.

  8. Æggene lægges til afkøling indtil chokoladen er helt stivnet og kold.

Fremstilling af fyld:

  1. Fondantpulveret røres grundigt med 13 ml kogende vand

  2. Tilsæt smag og farve og rør det godt sammen

  3. Kom fondantmassen i en ophælderpose og fyld den afkølede fondantmasse i den ene chokoladeskal

  4. Kanterne på chokoladeskallerne smeltes med en varm kniv og samles

  5. I stedet for at samle to halve chokoladeæg, kan du lægge chokolade på det halve æg som låg.

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

  • Form, påskeæg og kylling

    Form, påskeæg og kylling

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 39,00
  • Gul slikfarve 10 ml

    Gul slikfarve

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 36,00
    DKK 64,00
    DKK 128,00
  • Banan aroma 10 ml

    Bananaroma

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 32,00
    DKK 64,00
    DKK 128,00
  • Mørk chokolade perler 200 g

    Mørk chokolade ØKO perler

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 72,00
    DKK 143,00
  • Fondantpulver 100 g

    Fondantpulver

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 39,00
    DKK 158,00
    DKK 634,00

Kommentér eller stil et spørgsmål