Chokolader

med karamelfyld

Tilberedningstid Ca. 1 time

Holdbarhed 1 måned, mørkt og køligt
Mængde ca. 500 g, 5 x forme, toppe

Råvarer
Fyld:
1 dl druesukker
1 dl sukker
1 dl piskefløde
½ tsk. salt

Skal: 250 g mørk chokolade

Redskaber
2 gryder
1 skål, der slutter tæt til gryden
1 ske
1 decilitermål
1 pensel
1 termometer (115 °C)
1 ophælderpose
5 stk. forme, toppe
bagepapir

Fremstillingsvejledning

  1. Skyl formen i lunkent vand, tør og puds grundigt med vat (en boremaskine med vat på boret, gør arbejdet dejlig nemt)
  2. Smelt chokoladen over vandbad ved at placere skålen med chokolade i gryden med vand, som opvarmes langsomt og under omrøring til 55 °C. Vandet i gryden må ikke røre bunden af skålen
  3. Afkøl chokoladen til 29 - 30 °C ved hjælp af omrøring og varmt eller koldt vandbad. Varm derefter op til 31 - 33 °C På den måde fås den perfekte blanke chokolade
  4. Den flydende chokolade pensles i et jævnt lag i formene, som sættes til afkøling (evt. i køleskab) med bunden opad på bagepapir. Pensling og afkøling gentages til der ikke ses nogen huller, når formen holdes op mod lyset
  5. Afmål druesukker, sukker, piskefløde og salt i en gryde
  6. Opvarm til 115 °C. Fyldet skal småboble og der røres indimellem
  7. Fyldet skal tage farve til svagt brun, dvs. karamellisere let
  8. Afkøl til 70 °C og hæld fyldet i en ophælderpose og lad det afkøle helt
  9. Fordel fyldet i formene
  10. Formene lukkes med chokolade (31 - 33 °C) med en ske
  11. Bank formen let mod underlaget, så overfladen bliver jævn
  12. Formen kan sættes i køleskab eller fryser til chokoladen er størknet (10 - 15 min.)
  13. Toppene falder ud af formen, når du banker formen let ned i bordet med bunden opad

 

Pyntetip: Hvid chokolade eller mælkechokolade tempereres og fyldes i et lille kræmmerhus. Lav striber, mønstre el.lign. i bunden af formen og lad det tørre før chokoladeskallen laves.
Guld, sølv, kobber og vinrød pulver slikfarve kan drysses for marmorering, eller pensles i formen før chokoladenskallen laves. Alternativt kan farverne pensles på den færdigstøbte chokolade med en lille spids pensel.

Pyntetip: Hvid chokolade eller mælkechokolade tempereres og fyldes i et lille kræmmerhus. Lav striber, mønstre el.lign. i bunden af formen og lad det tørre før chokoladeskallen laves.
Guld, sølv, kobber og vinrød pulver slikfarve kan drysses for marmorering, eller pensles i formen før chokoladenskallen laves. Alternativt kan farverne pensles på den færdigstøbte chokolade med en lille spids pensel.

 

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

  • Form, toppe

    Form, toppe

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 39,00
  • Mørk chokolade perler 200 g

    Mørk chokolade ØKO perler

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 72,00
    DKK 143,00
  • Druesukker 250 g

    Druesukker

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 23,00
    DKK 32,00
    DKK 128,00
    DKK 928,00

Kommentér eller stil et spørgsmål