Chokolader

med mandarinfyld

Tilberedningstid 1 time

Holdbarhed 1 måned, mørkt og køligt
Mængde 2 forme klassisk chokolade

Råvarer
Fyld:
100 g fondantpulver
16 g koldt vand
6 dråber mandarinolie
2 dråber orange slikfarve

Skal: ca. 300 g mørk chokolade

Redskaber
1 gryde (ikke aluminium)
1 skål, skal slutte tæt til gryden
1 decilitermål
2 stk. klassisk chokoladeform
1 pensel
1 grydeske
1 termometer (80 °C)
1 vægt
bagepapir

Fremstillingsvejledning

  1. Skyl formene i lunkent vand og tør dem grundigt med vat (en boremaskine med vat på boret, gør arbejdet dejlig nemt)
  2. Rør fondantpulver og koldt vand sammen så blandingen er helt jævn
  3. Tilsæt smag og rør det sammen
  4. Smelt chokoladen over vandbad ved at placere skålen med chokolade i gryden med vand, som opvarmes langsomt og under omrøring til 55 °C. Vandet i gryden må ikke røre bunden af skålen
  5. Afkøl chokoladen til 29°C- 30°C for derefter at opvarme den til en god arbejdstemperatur på 30°C- 31°C ved hjælp af omrøring og varmt eller koldt vandbad. På den måde får du den perfekte blanke chokolade
  6. Den flydende chokolade pensles i et jævnt lag i formene, som sættes til afkøling (evt. i køleskabet) med bunden opad på bagepapir. Pensling og afkøling gentages til du kan se, ved at holde formen op i lyset, at der ingen huller er
  7. Fordel fyldet med en teske. Hæld ikke helt op til kanten
  8. Formene lukkes med chokolade (31°C - 33°C) med en ske
  9. Bank formen let mod underlaget, så overfladen bliver jævn
  10. Formen sættes i køleskab eller fryser til chokoladen er størknet (10-15 min)
  11. Bank formen let ned i bordet med bunden opad når chokoladerne skal ud

 

Pyntetip: Hvid chokolade eller mælkechokolade tempereres og fyldes i et lille kræmmerhus. Lav striber, mønstre el.lign. i bunden af formen og lad det tørre før chokoladeskallen laves.
Guld, sølv, kobber og vinrød pulver slikfarve kan drysses for marmorering, eller pensles i formen før chokoladenskallen laves. Alternativt kan farverne pensles på den færdigstøbte chokolade med en lille spids pensel.

Pyntetip: Hvid chokolade eller mælkechokolade tempereres og fyldes i et lille kræmmerhus. Lav striber, mønstre el.lign. i bunden af formen og lad det tørre før chokoladeskallen laves.
Guld, sølv, kobber og vinrød pulver slikfarve kan drysses for marmorering, eller pensles i formen før chokoladenskallen laves. Alternativt kan farverne pensles på den færdigstøbte chokolade med en lille spids pensel.

 

 

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

  • Form, Chokolade, luxus

    Form, Chokolade, luksus

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 199,00
  • Mandarinolie 10 ml

    Mandarinolie

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 49,00
    DKK 259,00
  • Orange slikfarve 10 ml

    Orange slikfarve

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 43,00
    DKK 69,00
    DKK 139,00
  • Mørk chokolade perler 200 g

    Mørk chokolade ØKO perler

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 72,00
    DKK 143,00
  • Fondantpulver 100 g

    Fondantpulver

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 39,00
    DKK 158,00
    DKK 634,00

Kommentér eller stil et spørgsmål