Chokolader

med appelsin-romnougat

Tilberedningstid 1 time

Holdbarhed 1 måned, mørkt og køligt
Mængde 2 forme klassisk chokolade

Råvarer
Fyld:
100 g nougat
1 ml appelsinolie
1 ml romaroma

Skal: ca. 300 g mørk chokolade

Redskaber
1 gryde (ikke aluminium)
1 skål, skal slutte tæt til gryden
1 decilitermål
2 klassisk chokoladeform
1 pensel
1 grydeske
1 ophælderpose
1 termometer (80 °C)
1 vægt
bagepapir

Fremstillingsvejledning

  1. Skyl formene i lunkent vand og tør dem grundigt med vat (en boresmaskine med vat på boret, gør arbejdet dejlig nemt!)
  2. Smelt chokoladen over vandbad ved at placere skålen med chokolade i gryden med vand, som opvarmes langsomt og under omrøring til 55 °C. Vandet i gryden må ikke røre bunden af skålen
  3. Afkøl chokoladen til 29 °C- 30 °C for derefter at opvarme den til en god arbejdstemperatur på 30 °C- 31 °C ved hjælp af omrøring og varmt eller koldt vandbad. På den måde får du den perfekte blanke chokolade
  4. Den flydende chokolade pensles i et jævnt lag i formene, som sættes til afkøling (evt. i køleskabet) med bunden opad på bagepapir. Pensling og afkøling gentages til du kan se, ved at holde formen op i lyset, at der ingen huller er
  5. Smelt nougat over vandbad
  6. Når det er smeltet tages det af vandbadet og appelsinolien tilsættes under grundig omrøring. Når nougaten er blevet lidt stivere røres romaroma i
  7. Fordel fyldet med en teske i de penslede forme, ca. ½ tsk i hver. Hæld ikke helt op til kanten
  8. Formene lukkes med chokolade (31°C - 33°C) med en ske
  9. Bank formen let mod underlaget, så overfladen bliver jævn
  10. Formen sættes i køleskab eller fryser til chokoladen er størknet (10-15 min)
  11. Bank formen let ned i bordet med bunden opad når chokoladerne skal ud

Tip: Tilsæt den smeltede chokolade cayenneekstrakt for at give chokoladen et pikant twist. Brug 15 dråber cayenneekstrakt pr. 100 g chokolade

Pyntetip: Hvid chokolade eller mælkechokolade tempereres og fyldes i et lille kræmmerhus. Lav striber, mønstre el.lign. i bunden af formen og lad det tørre før chokoladeskallen laves.
Guld, sølv, kobber og vinrød pulver slikfarve kan drysses for marmorering, eller pensles i formen før chokoladenskallen laves. Alternativt kan farverne pensles på den færdigstøbte chokolade med en lille spids pensel.

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

  • Form, klassisk chokolade

    Form, klassisk chokolade

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 39,00
  • Appelsinolie ØKO 10 ml

    Appelsinolie ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 39,00
    DKK 89,00
    DKK 209,00
  • Rom aroma 10 ml

    Romaroma

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 32,00
    DKK 64,00
    DKK 128,00

Kommentér eller stil et spørgsmål