Crunchy chokoladetoppe

Mørk chokolade med fyld af lys chokolade og cornflakes.

Tilberedningstid 1 time

Holdbarhed 1 måned, mørkt og køligt
Mængde 60 stk. toppe

Råvarer
Fyld:
90 g lys chokolade
25 ml piskefløde
5 ml vanilleessens
30 g cornflakes

Skal:
250 g mørk chokolade

Redskaber
1 gryde (ikke aluminium)
1 skål, skal slutte tæt til gryden
1 decilitermål
1 pensel
1 grydeske
1 termometer (80 °C)
1 vægt
1 ophælderpose
bagepapir
5 stk. form, toppe

Fremstillingsvejledning

  1. Skyl formene i lunkent vand og tør og puds dem grundigt med vat
  2. Smelt chokoladen over vandbad ved at placere skålen med chokolade i gryden med vand, som opvarmes langsomt og under omrøring til 55 °C. Vandet i gryden må ikke røre bunden af skålen
  3. Afkøl chokoladen til 29 - 30 °C for derefter at opvarme den til en god arbejdstemperatur på 31 - 33°C ved hjælp af omrøring og varmt eller koldt vandbad. På den måde fås den perfekte blanke chokolade
  4. Den flydende chokolade pensles i et jævnt lag i formene, som sættes til afkøling (evt. i køleskab) med bunden opad på bagepapir. Pensling og afkøling gentages til du kan se, ved at holde formen op i lyset, at der ingen huller er
  5. Giv piskefløden et opkog og tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør ikke i det men lad chokoladen smelte af sig selv. Herefter røres massen sammen
  6. Tilsæt vanilleessens og knuste cornflakes
  7. Hæld fyldet i en ophælderpose og fordel fyldet i formene
  8. Toppene lukkes med chokolade (31 - 33°C) med en ske
  9. Bank formen let mod underlaget, så overfladen bliver jævn. Formen kan sættes i køleskab eller fryser til chokoladen er størknet (10-15 min)
  10. Toppene falder ud ad formen, når du banker formen let ned i bordet med bunden opad

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

Kommentér eller stil et spørgsmål