Lakrids opskrifter

Hvordan laver man lakrids? Vi har samlet alle vores bedste opskrifter på hjemmelavet lakrids, så du kan finde inspiration til den type lakrids, du har lyst til

Egenskaber

Opskrift

Lakridssirup

Nem sirup med skøn smag af lakrids

Se opskriften
Opskrift

Saltlakrids

Opskrift på lækre hjemmelavede saltlakridser á la domino

Se opskriften
Opskrift

Sød lakrids

Opskrift på hjemmelavet sød lakrids

Se opskriften

Hjemmelavet lakrids


Find inspiration til en række super gode opskrifter på mange forskellige typer hjemmelavet lakrids: Saltlakrids, stærk lakrids, sød lakrids, blød lakrids, salmiaklakrids, lakridskonfekt, lakrids uden sukker og gluten.

 

Der er masser af muligheder for at lave lækre lakridser selv og du kan eksperimentere videre med salmiaksalt, menthol og cayenne hvis lakridsen skal være rigtig stærk eller lave en mildere lakrids med økologisk lakridspulver.

 

Se vores populære opskrifter på lakrids herunder. Læs opskriften på den lakridstype du gerne vil lave. Læg derefter alle ingredienserne i kurven med et klik. I løbet af får dage har du modtaget din levering. Så bliver det ikke nemmere at fremstille sin egen lakrids derhjemme.

 

Har du spørgsmål til vores opskrifter på hjemmelavet lakrids er du naturligvis velkommen til at kontakte vores kundeservice på urtegaarden@urtegaarden.dk eller telefon 86480011

 


Hvordan laver man saltlakrids

  1. Afvej 60 g lakridsekstrakt, 30 g salmiaksalt, 10 ml sort slikfarve og 60 ml vand i en skål.

  2. Kog 1 dl vand og hæld det i en glasskål. Rør 75 g gelatine heri og hold blandingen varm under låg i vandbad til det skal bruges.

  3. Afvej 100 g majsstivelse, 460 g druesukker, 140 g sukker og 1,5 dl koldt vand i en gryde.

  4. Vej gryden og noter ”startvægt” (gryde med indhold + grydeske)

  5. Kog vandet væk ved at koge blandingen ved middel-svag varme under konstant omrøring til ”slutvægt” (startvægt – 130g) nås. Vej løbende undervejs.

  6. Tag gryden af varmen.

  7. Lakridsblandingen tilsættes og herefter tilsættes den flydende gelatineblanding.

  8. Hæld lakridsmassen ud på let smurt bolsjevæv eller bagepapir, evt. i en lille bradepande eller lignende, så tykkelsen på lakridsen bliver ensartet.

  9. Efter en times tørring pudres med sukker evt. tilsat lidt salmiaksalt og lakridsen klippes eller udstikkes i harlekintern eller andre figurer.