Flødeboller med karamelskum

Opskrift på flødeboller. Lækre flødeboller med karamelskum og økologisk chokolade.

Tilberedningstid 1 time

Holdbarhed 2 - 3 dage køligt
Mængde 12 stk. bøf eller 25 stk. alm.

Råvarer
60 ml koldt vand til sukkeret
12 g æggehvidepulver
88 ml varmt vand 30 - 35 °C
200 g hvidt sukker
80 g druesukker
10 dr. flødekaramelaroma
10 dr. brun slikfarve
180 g mørk chokolade
15 g kakaosmør
25 flødebollebunde 45 mm eller 12 flødebollebunde 70 mm

Redskaber
2 skåle
vægt
termometer
grydeske
ske
måleske
håndmikser
ophælderpose

Emballage
Lufttæt kagedåse

Fremstillingsvejledning

  1. 88 ml/g varmt vand, 30 - 35 °C kommes i en skål. Bland æggehvidepulveret med 1 spsk sukker og pisk det i vandet. Pisk ved maksium hastighed til det skummer op. Tilsæt 10 dr. flødekaramelaroma og 10 dr. brun slikfarve
  2. Afmål 60 ml/g koldt vand i en gryde. Tilsæt sukker og druesukker og rør det godt sammen
  3. Kog sukkerblandingen op for middelvarme under konstant omrøring indtil det koger. Fortsæt herefter opvarmingen indtil temperaturen er 117 °C
  4. Hæld nu den varme sukkermasse i æggehviderne i en tynd stråle, mens der piskes med middel hastighed med håndmikseren
  5. Pisk nu skummassen i ca. 5 min. på maksimum hastighed. Skrab siderne ned og pisk på fuld hastighed til massen bliver tyk og sætter spor
  6. Kom massen  i ophælderpose og sprøjt den ud på bundene, start midt på bunden. Skal der være spids på flødebollen afsluttes med at løfte sprøjteposen
  7. Smelt 2/3 af chokoladen sammen med kakaosmørret over vandbad under omrøring til 55 °C (skålen skal slutte tæt til gryden så chokoladen ikke bliver dampet, vandet i gryden må ikke nå bunden af skålen og må ikke koge)
  8. Tag skålen af varmen. Tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og rør til den er ensartet
  9. Afkøl chokoladen til 29 °C under jævnlig omrøring. Varm chokoladen op til  31-32 °C igen under omrøring
  10. Placer 2 knive over skålen og sæt en flødebolle derpå. Overtræk vha. en ske. Sæt den overtrukne flødebolle i en bradepande foret med bagepapir og placer en ny på knivene, overtræk og lad den dryppe lidt af mens den første evt. pyntes

Tip: Flødebollerne kan også laves i vafler - evt. med is i bunden.

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

  • Kakaosmør ØKO 50 g

    Kakaosmør ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 49,00
    DKK 74,00
    DKK 259,00
    DKK 899,00
  • Mandelolie ØKO 100 ml

    Mandelolie ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 76,00
    DKK 266,00
    DKK 931,00
    DKK 2.958,00
  • Brun slikfarve 10 ml

    Brun slikfarve

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 32,00
    DKK 64,00
    DKK 128,00
  • Flødebollebunde 70 mm til bøffer

    Flødebollebunde 70 mm t...

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 28,00
  • Æggehvidepulver 25 g

    Æggehvidepulver

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 32,00
    DKK 87,00
  • Druesukker 250 g

    Druesukker

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 23,00
    DKK 32,00
    DKK 128,00
    DKK 928,00

Kommentér eller stil et spørgsmål