Fyldte bolsjer

med lakrids og pebermyntesmag

Tilberedningstid 30-45 min.

Holdbarhed 1-3 mdr. i lufttæt emballage
Mængde 675 g

Råvarer
1 dl vand
450 g sukker
125 g druesukker

Salmiaklakridsbolsjer m. pebermyntefyld:
20 g (3 spsk.) lakridsekstrakt
24 g (2 spsk.) salmiaksalt
1 ml (=20 dråber) stjerneanisolie

til fyld:
100 g fondantpulver
10 ml varmt vand (ca. 60 °C)
0,5 ml (=10 dråber) pebermynteolie
5 g lakridsekstrakt til at vende bolsjerne i

Redskaber
1 lille gryde med låg (ikke aluminium)
1 vægt
1 deciliter mål
1 termometer (200 gC)
1 håndklæde
1 bageplade (evt. 2 ved flere portioner)
1 bolsjevæv
1 pensel
2 plastskrabere
1 stempelsprøjte, 2 ml
1 saks pr. bolsjeklipper

Emballage
Plastposer eller anden lufttæt emballage

Fremstillingsvejledning

  1. Fyldet (=fondantmassen) laves først: 100 g fondantpulver røres sammen med 10 ml håndvarmt vand over håndvarmt vandbad.
  2. Hæld fondantmassen ud på bolsjevæv eller bagepapir.
  3. 10 dråber pebermynteolie æltes godt ind i fondantmassen.
  4. Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet.
  5. Smør bolsjevævet med ganske lidt olie på begge sider og læg det på bagepladen. Smør plastskrabere og sakse med en smule olie.
  6. Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg.
  7. Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og termometeret sættes i gryden.
  8. Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld massen ud på bolsjevævet.
  9. Vent et ½ min. Drys lakridsekstrakt og salmiaksalt over massen. Fold massen indover pulveret så lakridsekstrakt og salmiaksalt smeltes og fordeles.
  10. Når massen er lidt fastere, tilsættes stjerneanisolien. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne. Form bolsjemassen i et rektangel ca. 30 x 12 cm, med en fordybning på langs i midten.
  11. De 100 g fondantmasse (håndvarmt), trilles til en pølse som lægges i fordybningen.
  12. Bolsjemassen foldes rundt om fyldet. Træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes til bolsjer. Bolsjerne skal klippes hurtigt, mens bolsjemassen er godt varm for at enderne lukkes og fyldet ikke flyder ud. Lad ikke bolsjerne røre hinanden.
  13. Bolsjerne pakkes lufttæt når de er let afkølet, hæld ½-1 spsk. lakridsekstrakt i posen/glasset før bolsjerne puttes i, og ryst så det fordeles på bolsjerne.

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

  • Pebermynteolie ØKO 10 ml

    Pebermynteolie ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 49,00
    DKK 113,00
    DKK 259,00
  • Stjerneanisolie 10 ml

    Stjerneanisolie

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 45,00
    DKK 99,00
    DKK 254,00
  • Fondantpulver 100 g

    Fondantpulver

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 39,00
    DKK 158,00
    DKK 634,00
  • Lakridsekstrakt 50 g

    Lakridsekstrakt

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 29,00
    DKK 54,00
    DKK 196,00
    DKK 784,00
  • Salmiaksalt 50 g

    Salmiaksalt

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 29,00
    DKK 39,00
    DKK 156,00
    DKK 546,00
  • Druesukker 250 g

    Druesukker

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 23,00
    DKK 32,00
    DKK 128,00
    DKK 928,00

Kommentér eller stil et spørgsmål