Hindbærskumfiduser

Tilberedningstid 1 time

Holdbarhed 14 dage i lufttæt emballage
Mængde 250 g

Råvarer
75 ml vand
100 g sukker
120 g druesukker
25 g gelatine
6 g æggehvidepulver *
44 ml vand, 30-35 °C *
1 ml hindbæraroma
2 ml citronsyre
1 ml rød slikfarve

* kan erstattes af 1 bæger pasteuriseret æggehvide

Redskaber
2 små gryder (ikke aluminium)
1 skål (min. 2 l)
1 lille glasskål
1 grydeske
1 vægt
1 håndmixer
1 termometer (140 °C)
1 dejskraber
1 pensel
1 måleske 2 ml
1 bolsjevæv eller bagepapir
Evt. ophælderpose

Fremstillingsvejledning

  1. Placer en glasskål (1-3 dl) i en gryde og fyld op med vand, så 3/4 af skålen er dækket
  2. Tag skålen op og opvarm vandet, under låg, til kogepunktet. Tag gryden af varmen
  3. Mål 50 ml af vandet op i glasskålen og drys gelatinen i. Rør forsigtigt, så al gelatinen bliver fugtig. Stil skålen i gryden med varmt vand og lad den stå under låg til den skal bruges
  4. 25 ml koldt vand, sukker og druesukker røres sammen i en gryde til al sukkeret er fugtigt
  5. Varm sukkermassen op på fuldt blus, under omrøring, til det bobler. Kog videre uden at røre til temperaturen er 132 °C. Tag gryden af varmen og lad massen afkøle til 100 °C.
  6. Mens sukkermassen køler ned piskes 6 g æggehvidepulver sammen med 44 ml varmt vand (30-35 °C) ved lav hastighed til det skummer. Tilsæt hindbæraroma, farve og citronsyre
  7. Når sukkermassen er 100 °C røres gelatineopløsningen i
  8. Tilsæt nu massen til æggehvideskummet i en tynd stråle, og rør det let sammen med en grydeske.
  9. Pisk skummassen på max. hastighed i 4-5 min. til den er stiv (den er færdig når piskerisene sætter spor) Hæld massen ud på bolsjevæv eller bagepapir
  10. Efter ca. 15 min. pudres massen med druesukker (evt. tilsat en anelse knust citronsyre), vendes og pudres på bagsiden også. Klip eller udstik massen
  11. Stykkerne vendes igen i druesukker, så klippefladerne også pudres
  12. I stedet for at pudre med druesukker kan skumfiduserne overtrækkes med chokolade.

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

  • Hindbær aroma 10 ml

    Hindbæraroma

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 39,00
    DKK 78,00
    DKK 156,00
  • Gelatine ØKO 100 g

    Gelatine ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 47,00
    DKK 189,00
    DKK 757,00
  • Citronsyre 50 g

    Citronsyre

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 22,00
    DKK 33,00
    DKK 132,00
    DKK 528,00
  • Druesukker 250 g

    Druesukker

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 23,00
    DKK 32,00
    DKK 128,00
    DKK 928,00

Kommentér eller stil et spørgsmål