Honninghåndcreme

Plejende til normal-tør hud

Tilberedningstid ca. 1 time

Holdbarhed 2 år ved alm. opbevaring
Mængde 600 ml

Råvarer
Fedtfase:
10 g VE fedt
100 ml olivenolie ØKO
12 g lanettevoks
3 ml E-vitamin

Vandfase:
20 g MF fedt
300 ml demineraliseret vand
100 g honning
30 ml glycerin
3 ml natriumbenzoat

Ved 25 °C:
40 dråber vildrose duftolie (eller anden duft- eller æterisk olie)

Redskaber
2 gryder (ikke aluminium)
termometer
spiralpiskeris
dejskraber
stavblender

Emballage
10 cremekrukker á 60 ml
etiketter

Fremstillingsvejledning

  1. Hæld fedtfase og vandfase, undtagen honning, i hver sin skoldede gryde
  2. Opvarm begge gryder til 75 °C hvor alle ingredienser er smeltet
  3. Tag gryderne af varmen
  4. Hæld i en tynd stråle fedtfasen i vandfasen under kraftig omrøring med et spiralpiskeris. Rør grundigt fra side til side og ikke op og ned, for at undgå at piske luft i cremen
  5. Ved 40 °C tilsættes honningen
  6. Fortsæt omrøring til cremen er afkølet til stuetemperatur
  7. Tilsæt duft
  8. Hæld cremen i et højt smalt bæger og blend cremen med en stavblender i ca. 5 min. (blenderen "pumpes" op og ned i cremen)
  9. Hæld cremen på krukker

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

  • Glycerin 100 ml

    Glycerin

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 39,00
    DKK 117,00
    DKK 351,00
    DKK 1.053,00
  • Lanettevoks 100 g

    Lanettevoks

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 39,00
    DKK 99,00
    DKK 329,00
  • VE fedt 100 g

    VE fedt

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 39,00
    DKK 119,00
    DKK 329,00
  • MF fedt 100 g

    MF fedt

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 39,00
    DKK 119,00
    DKK 329,00
  • E-vitamin 10 ml

    E-vitamin

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 55,00
    DKK 99,00
    DKK 249,00
  • Natriumbenzoat 25 g

    Natriumbenzoat

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 43,00
    DKK 86,00
  • Olivenolie ØKO 100 ml

    Olivenolie ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 59,00
    DKK 162,00
    DKK 486,00
    DKK 1.458,00

Kommentér eller stil et spørgsmål