Opskrift

Honninghåndcreme

Plejende håndcreme, der forebygger udtørring og holder hænder bløde. Med honning, der er kendt for sine helende og beskyttende egenskaber. Anvendes efter håndvask eller ved behov.

Mængde: 500 ml
Tilberedningstid: ca. 1 time

Holdbarhed: 2 år ved alm. opbevaring

Råvarer

Vandfase
20 g MF fedt
250 ml Demineraliseret vand
100 g Honning
30 ml Glycerin
3 ml Natriumbenzoat

Fedtfase
10 g VE fedt
100 ml Rapskimolie ØKO
12 g Lanettevoks
3 ml E-vitamin

Slutfase
40 dråber (2 ml) Engelsk rose duftolie

Redskaber

2 gryder (ikke aluminium)
1 termometer
1 spiralpiskeris
1 dejskraber
1 stavblender

Emballage

5 x Klar plastflaske 100 ml med hvidt låg

Fremstilling

  1. Hæld fedtfase og vandfase, undtagen honning, i hver sin skoldede gryde
  2. Opvarm begge gryder til 75 °C hvor alle ingredienser er smeltet
  3. Tag gryderne af varmen
  4. Hæld i en tynd stråle fedtfasen i vandfasen under kraftig omrøring med et spiralpiskeris. Rør grundigt fra side til side og ikke op og ned, for at undgå at piske luft i cremen
  5. Ved 40 °C tilsættes honningen
  6. Fortsæt omrøring til cremen er afkølet til stuetemperatur
  7. Tilsæt slutfasen (kan uddelades hvis der ønsket et uparfumeret produkt)
  8. Hæld cremen i et højt smalt bæger og blend cremen med en stavblender i ca. 5 min. (blenderen "pumpes" op og ned i cremen)
  9. Hæld cremen på emballage