Kiwivingummi

Tilberedningstid 1 time
Tørretid tørretid 1½ døgn

Holdbarhed 1 md. i lufttæt emballage
Mængde 500 g

Råvarer
125 ml vand
200 g sukker
250 g druesukker
50 g gelatine
1,5 g citronsyre (2 ml)
2 ml kiwiaroma
1 ml grøn slikfarve (20 dråber)
kiwiaromaen kan evt. udkiftes med
3 ml æblearoma eller
6 ml pærearoma

Redskaber
2 store gryder (ikke aluminium)
1 vægt
1 dejskraber
1 måleske 2 ml
1 sprøjte 2 ml
1 teske
1 glasskål (min. 3 dl)
1 termometer (135oC)
1 bolsjevæv eller bagepapir
evt. ophælderpose
Forme eller udstiksæt

Fremstillingsvejledning

  1. En glasskål (min. 3 dl) placeres i en gryde med vand, så vandet går lidt mere end halvt op på skålen. Tag skålen op og opvarm vandet i gryden til kogepunktet, tag gryden af varmen.
  2. Mål 75 ml af det varme vand op i skålen og drys heri 50 g gelatine. Rør forsigtigt, så al gelatinen bliver fugtig.
  3. Sæt skålen med gelatineopløsningen tilbage i det varme vandbad og læg låg på så opløsningen holder sig varm og flydende til den skal bruges.
  4. I en 2 l gryde røres 50 ml vand, 200 g sukker og 250 g druesukker sammen og opvarmes på næsten fuldt blus til det bobler. Læg nu låg på gryden og lad det boble 2-3 min.
  5. Kog videre ved næsten fuldt blus uden omrøring og uden låg til massen er 135oC.
  6. Tag gryden af varmen og lad det afkøle til 100oC.
  7. Når sukkermassen er afkølet til 100oC tilsættes 1,5 g citronsyre (= 2 ml).
  8. Nu røres den flydende gelatineopløsning i sukkermassen.
  9. Tilsæt 2 ml kiwiaroma og 1 ml grøn slikfarve, rør til det er jævnt fordelt.
    Skum blandingen for bobler så den bliver helt klar.
  10. Når massen er afkølet til 70oC kan den hældes op.
  11. Plastforme: Pensl alle fordybninger med ganske lidt madolie, ophældning foregår nemmest med ophælderpose.
    Massen kan alternativt hældes ud på et teflonvæv eller bagepapir i 0,5-1 cm tykkelse, og pudres med sukker eller druesukker
  12. Efter ½ times tørring, kan figurer skæres, klippes eller stikkes ud

Tip: Du får en mere sej vingummi hvis du eftertørrer den i ovnen ca. 30 min. ved 35 - 50 °C

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

  • Grøn slikfarve 10 ml

    Grøn slikfarve

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 32,00
    DKK 64,00
    DKK 128,00
  • Kiwi aroma 10 ml

    Kiwiaroma

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 32,00
    DKK 64,00
    DKK 128,00
  • Gelatine ØKO 100 g

    Gelatine ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 47,00
    DKK 189,00
    DKK 757,00
  • Druesukker 250 g

    Druesukker

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 23,00
    DKK 32,00
    DKK 128,00
    DKK 928,00

Kommentér eller stil et spørgsmål