Lakrids

Opskrift på vegetabilsk lakrids.

Tilberedningstid ca. 1 time

Holdbarhed 3 mdr. i lufttæt emballage
Mængde 410 g

Råvarer
250 g glukosesirup
50 g flydende honning
100 g gummi arabicum
50 g lakridsekstrakt
20 g vand
15 ml sort slikfarve

Redskaber
1 gryde
1 skål til vandbad
1 skål
1 termometer
1 bolsjevæv eller bagepapir
1 saks (smøres med lidt olie)
2 grydeskeer
1 måleskesæt

Emballage
dåser eller
kræmmerhusposer

Fremstillingsvejledning

  1. Smelt 250 glukosesirup og 50 g honning  i en gryde over vandbad. Vandet skal næsten koge
  2. Mens det smelter blandes 100 g gummi arabicum og 50 g lakridsekstrakt i en skål
  3. Tilsæt 20 g vand og 15 ml sort slikfarve til den smeltede masse fra punkt 1 og omrør godt
  4. Tag nu gryden af vandbadet og tilsæt gummi arabicum - lakridsblandingen fra punkt 2 under omrøring
  5. Læg låg på gryden og sæt den tilbage over det næsten kogende vandbad
  6. Lad lakridsen stå over vandbadet i 20 min, rør eventuelt et par gange, hvis der er klumper i massen
  7. Mål herefter temperaturen og når massen er 85°C tages låget af og lakridsmassen hældes ud på et let smurt stykke bagepapir
  8. Kan vendes og klippes efter et par timer, men har godt af at stå til næste dag

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

  • Sort slikfarve 10 ml

    Sort slikfarve

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 43,00
    DKK 69,00
    DKK 139,00
  • Gummi arabicum ØKO 100 g

    Gummi arabicum ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 69,00
    DKK 276,00
    DKK 1.074,00
  • Glukosesirup, 500 g

    Glukosesirup

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 72,00
    DKK 889,00

Kommentér eller stil et spørgsmål