Lakridsbolsjer ØKO

Økologiske bolsjer med mild lakridssmag

Tilberedningstid 30-45 min.

Holdbarhed 1-3 midr. i lufttæt emballage
Mængde 550 g

Råvarer
1 dl vand
450 g økologisk sukker
125 g druesukker ØKO
2 store spsk lakridsrodspulver ØKO
1 ml anisolie
Lidt madolie (neutral smag)
ca. 8 g lakridsrodspulver
til, at vende bolsjerne i.

Redskaber
1 lille gryde med låg (ikke aluminium)
1 vægt
1 deciliter mål
1 termometer (200°C)
1 håndklæde
1 bageplade (evt. 2 ved flere portioner)
1 teflonvæv
1 pensel
2 plastskrabere
1 sprøjte
1 spiseske
1 saks pr. bolsjeklipper

Emballage
Plastposer eller anden lufttæt emballage

Fremstillingsvejledning

  1. Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Smør teflonvævet med ganske lidt olie på begge sider og læg det på bagepladen. Smør plastskrabere og sakse med en smule olie.
  2. Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg.
  3. Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og termometeret sættes i gryden.
  4. Kog op til nøjagtigt 162oC og hæld massen ud på teflonvævet.
  5. Vent et ½ min. Drys lakridsrodspulver over massen. Fold massen indover pulveret så lakridsrodspulveret smeltes og fordeles.
  6. Når massen er lidt fastere, tilsættes anisolien. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne.
  7. Saml massen i en klump og træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes til bolsjer eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden.
  8. Bolsjerne pakkes lufttæt når de er let afkølede.

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

  • Anisolie 10 ml

    Anisolie

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 49,00
    DKK 113,00
    DKK 259,00
  • Lakridsrodspulver ØKO 100 g

    Lakridsrodspulver ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 45,00
    DKK 172,00
    DKK 688,00
  • Druesukker ØKO 250 g

    Druesukker ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 43,00
    DKK 68,00
    DKK 274,00

Kommentér eller stil et spørgsmål