Opskrift

Lakridskarameller

Lav selv de lækreste lakrids-flødekarameller

Mængde: 500 g
Tilberedningstid: 1 time, tørretid 1 time

Holdbarhed: 14 dage

Råvarer

2,5 dl piskefløde
220 g (2,5 dl) sukker
180 g (2,5 dl) druesukker
7 g (5 ml) salt
15 g lakridsekstrakt
2,5 ml sort slikfarve

Redskaber

1 gryde (min. 2 l)
1 termometer 200 °C
1 grydeske
1 dejskraber
1 form
bagepapir

Emballage

Karamelpapir
plastpose

Fremstilling

  1. Afmål alle de tørre ingredienser i en gryde, bland dem godt og tilsæt derefter fløde og farve
  2. Opvarm blandingen langsomt til 130 °C under jævnlig omrøring
  3. Tag gryden af varmen og afkøl blandingen under jævnlig omrøring til 90 °C
  4. Hæld herefter karamelmassen i en form (ca. 13 x 20 cm) beklædt med bagepapir og stil til afkøling ca 1 timer
  5. Skær herefter karamellerne i passende stykker med en let olieret kniv og pak dem i karamelpapir