Lakridskonfekt brun

Opskrift på lakridskonfekt der smager af kakao og appelsin. Vores appelsinolie er økologisk.

Tilberedningstid 2 timer

Holdbarhed 14 dage i lufttæt emballage
Mængde ca 1 kg

Råvarer
100 g mild lakridsekstrakt
80 g gummi arabicum ØKO
10 ml sort slikfarve
120 g honning
90 g vand
11 g gelatine ØKO
100 g kokosolie jomfru ØKO
180 g glukose spraytørret
500 g druesukker
2 ml appelsinolie
40 g kakaopulver ØKO

Redskaber
2 gryder
vægt
måleskesæt
grydeske
dejskraber
skål
håndmixer
kagerulle
pensel
teflonvæv
bagepapir
saks
skarp kniv

Emballage
Kagedåse eller plastposer

Fremstillingsvejledning

Lakridsmassen:

1. Varm 40 g honning, 50 ml vand og 10 ml sort slikfarve i en gryde over vandbad. Vandet skal næsten koge

2. Mens det smelter sigtes 100 g mild lakridsekstrakt  og 80 g gummi arabicum  i en skål og blandes sammen med honningmassen

3. Lad det stå på kogende vandbad i 10 min mens der røres i lakridsmassen.

4. Massen hældes hurtigt ud i et jævnt lag på et ganske let smurt bolsjevæv i en firkant svarende til et A-4 ark

5. Lad det ligge til konfektmassen er færdig

Konfektmassen:

1. 200 ml vand koges i en gryde. Mål 20 ml af vandet op i en skål og drys 11 g gelatinen i. Gelatineblandingen holdes varm under låg i vandbad til det skal bruges.

2. 100 g kokosolie, 80 g honning og 20 g vand smeltes i en gryde over svag varme under omrøring.

3. 180 g glukose spraytørret tilsættes lidt ad gangen under omrøring. Mas evt klumper ud til hele massen er klumpfri og jævn.

4. Varmes lidt op, uden at koge, til glukosen er helt smeltet.

5. Varmes op så det lige akkurat bobler og tag straks gryden af varmen.

6. Den flydende gelatinemasse tilsættes nu i en tynd stråle under kraftig piskning med en elpisker.

7. Pisk kraftigt et par minutter til massen er helt uigennemsigtig og næsten hvid.

8. Tilsæt under piskningen lidt af druesukkeren.

9. Kom lidt druesukker på bolsjevævet og skrab massen ud af gryden

10. Tilsæt 40 g kakaopulver ØKO og 2 ml appelsinolie

11. Tilsæt lidt druesukker ad gangen. Det æltes med håndkraft indtil alt er æltet ind i massen.

12. Konfektmassen rulles ud i en firkant på størelse med 2 A-4 ark.

13. Lakridsdelen lægges på den ene halvdel og den anden lægges over. Tryk dem let sammen

14. Nu er lakridskonfekten klar til at skære ud, enten i stænger eller i små firkanter som pakkes ind i bagepapir.

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

  • Kokosolie, jomfru ØKO 100 g

    Kokosolie, jomfru ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 69,00
    DKK 207,00
    DKK 621,00
  • Appelsinolie ØKO 10 ml

    Appelsinolie ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 39,00
    DKK 89,00
    DKK 209,00
  • Brun slikfarve 10 ml

    Brun slikfarve

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 32,00
    DKK 64,00
    DKK 128,00
  • Sort slikfarve 10 ml

    Sort slikfarve

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 43,00
    DKK 69,00
    DKK 139,00
  • Gummi arabicum ØKO 100 g

    Gummi arabicum ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 69,00
    DKK 276,00
    DKK 1.074,00
  • Mild lakridsekstrakt 100 g

    Mild lakridsekstrakt

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 43,00
  • Druesukker 250 g

    Druesukker

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 23,00
    DKK 32,00
    DKK 128,00
    DKK 928,00
  • Glukose 250 g

    Glukose

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 26,00
    DKK 39,00
    DKK 156,00
    DKK 1.248,00

Kommentér eller stil et spørgsmål