Opskrift

Lakridskonfekt, rød

Lakridskonfekt der smager af jordbær a la Hawaii stænger

Mængde: ca. 1 kg
Tilberedningstid: 2 timer

Holdbarhed: 14 dage i lufttæt emballage

Råvarer

Lakridsblanding:
100 g lakridsekstrakt 
80 g gummi arabicum ØKO
10 ml sort slikfarve
40 g honning
50 ml vand
Gelatineblanding:
20 ml vand
11 g gelatine ØKO
Konfektmasse:
80 g honning
20 ml vand
100 g kokosolie jomfru ØKO
180 g glukose spraytørret
500 g flormelis
Øvrigt:
10 ml jordbæraroma
3 ml rød slikfarve

Redskaber

1 glasskål 1 l
1 glasskål 1 dl
1 skål
1 gryde
1 vægt
1 måleskesæt
1 gaffel
1 grydeske
1 dejskraber
1 skål
1 håndmixer
1 kagerulle
1 teflonvæv
1 bagepapir
1 saks
1 skarp kniv
Bagepapir

Fremstilling

Lakridsblanding:

  1. Placer glasskålen 1 l i en gryde, og fyld gryden op med vand, så 3/4 af glasskålen er dækket.
  2. Tag glaskålen op og opvarm vandet, under låg, til kogepunktet
  3. Smelt honning, vand og slikfarve i glasskålen i vandbad
  4. I en skål blandes lakridsekstrakt  og gummi arabicum  og det røres i honningmassen med en gaffel
  5. Lad det stå i kogende vandbad i 20 min. Massen vil koge let op. Læg låg på gryden. Omrør et par gange
  6. Massen hældes hurtigt ud i et jævnt lag på et ganske let smurt bolsjevæv i en firkant svarende til et A-4 ark
  7. Sæt det til side mens konfektmassen fremstilles

Gelatineblanding:

  1. Placer en glasskål (1 dl) i en gryde og fyld gryden op med vand, så 3/4 af skålen er dækket
  2. Tag skålen op og opvarm vandet, under låg, til kogepunktet. Tag gryden af varmen
  3. Hæld vandet i glasskålen og drys gelatinen i. Rør forsigtigt, så al gelatinen bliver fugtig. Stil skålen i gryde med varmt vand og lad den stå under låg til den skal bruges

Konfektmassen:

  1. Kokosolie, honning og vand smeltes i en gryde over svag varme under omrøring.
  2. Glukose tilsættes lidt ad gangen under omrøring. Mas evt klumper ud til hele massen er klumpfri og jævn.
  3. Varm lidt op, uden at koge, til glukosen er helt smeltet.
  4. Varm op så det lige akkurat bobler og tag straks gryden af varmen.
  5. Den flydende gelatinemasse tilsættes nu i en tynd stråle under kraftig piskning med en elpisker.
  6. Pisk kraftigt et par minutter til massen er helt uigennemsigtig og næsten hvid.
  7. Tilsæt under piskningen lidt af flormelisen
  8. Kom lidt flormelis på bolsjevævet og skrab massen ud af gryden
  9. Tilsæt aroma og farve 
  10. Tilsæt lidt flormelis ad gangen.Der æltes med håndkraft indtil alt flormelisen er æltet ind i massen
  11. Konfektmassen rulles ud i en firkant på størrelse med 2 A-4 ark
  12. Lakridsdelen lægges på den ene halvdel og den anden lægges over. Tryk dem let sammen
  13. Nu er lakridskonfekten klar til at skære ud, enten i stænger eller i små firkanter som pakkes ind i bagepapir