Lakriduser

Kombination af lakrids og skumfidus

Tilberedningstid 1 time

Holdbarhed 14 dage i lufttæt emballage
Mængde 500 g

Råvarer
Lakrids:
15 g lakridsekstrakt
8 g salmiaksalt
2½ ml sort slikfarve
15 ml vand
20 g gelatine
25 ml kogende vand
25 g majsstivelse (MHM)
115 g druesukker
35 g sukker
38 ml koldt vand

Skumfidus:
75 ml vand
100 g sukker
120 g druesukker
25 g gelatine
6 g æggehvidepulver *
44 ml vand, 30-35 °C *
2 ml icemintaroma

* kan erstattes af 1 bæger pasteuriseret æggehvide

Redskaber
2 små gryder (ikke aluminium)
2 skåle
1 lille glasskål
1 grydeske
1 vægt
1 håndmixer
1 termometer (140 °C)
1 dejskraber
1 pensel
1 måleske 2 ml
1 bolsjevæv eller bagepapir
udstiksforme eller saks

Fremstillingsvejledning

Fremstil først lakridsmassen, og få evt. en anden til at lave skumfidusmassen imens

  1. Bland lakridsekstrakt, sort farve, salmiaksalt og 15 ml vand.
  2. 25 ml vand koges og hældes i en skål, heri røres hurtigt 20 g gelatine 
  3. Sæt skålen med gelatineopløsningen op i varmt vandbad og læg låg på gryden så opløsningen holder sig varm og flydende til den skal bruges
  4. Majsstivelse, 115 g druesukker og 35 g sukker røres godt sammen i en gryde og 38 ml koldt vand tilsættes
  5. Rør i gryden under opvarmningen og fortsæt omrøring mens det koger på næsten fuldt blus, vandet skal koges væk (notér den samlede vægt på gryden, gryden + 213 g)
  6. Mens det varmer op røres der i grydes og omrøringen fortsættes medns det koger på næsten fuldt blus. Rør godt hele tiden (ca. 5 min), så sukkermassen ikke brænder på. De 38 ml vand der er tilsat skal koges væk, så vej et par gange under kogningen.
  7. Lakridsblandingen tilsættes og når temperaturen er 100 °C tilsættes den flydende gelatineopløsning
  8. Hæld massen ud i en lille bradepande el.lign. (ca. 13x18 cm) så tykkelse på lakridsen bliver ensartet.
  9. Varm sukkermassen op, på fuldt blus til det bobler. Rør imens
  10. Kog videre uden at røre til sukkermassen er 132 oC, tag gryden af varmen og lad massen afkøle til 100 oC
  11. For en lille bradepande el.lign. med let smurt bagepapir og fordel lakridsen i den

Skumfidusmassen:

  1. Placer en glasskål (1-3 dl) i en gryde og fyld op med vand, så 3/4 af skålen er dækket
  2. Tag skålen op og opvarm vandet, under låg, til kogepunktet. Tag gryden af varmen
  3. Mål 50 ml af vandet op i glasskålen og drys gelatinen i. Rør forsigtigt, så al gelatinen bliver fugtig. Stil skålen i gryden med varmt vand og lad den stå under låg til den skal bruges
  4. 25 ml koldt vand, sukker og druesukker røres sammen i en gryde til al sukkeret er fugtigt
  5. Varm sukkermassen op på fuldt blus, under omrøring, til det bobler. Kog videre uden at røre til temperaturen er 132 °C. Tag gryden af varmen og lad massen afkøle til 100 °C.
  6. Mens sukkermassen køler ned piskes 6 g æggehvidepulver sammen med 44 ml varmt vand (30-35 °C) ved lav hastighed til det skummer. Tilsæt icemintaroma.
  7. Når sukkermassen er 100 °C røres gelatineopløsningen i
  8. Tilsæt nu massen til æggehvideskummet i en tynd stråle, og rør det let sammen med en grydeske.
  9. Pisk skummassen på max. hastighed i 4-5 min. til den er stiv (den er færdig når piskerisene sætter spor)
  10. Fordel skumfidusen ovenpå lakridsen i et jævnt lag helt ud til kanten
  11. Lad massen hvile ca. 2 timer, herefter pudres skumfidusen med druesukker og lakriduserne klippes i stykker eller udstikkes

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

  • Sort slikfarve 10 ml

    Sort slikfarve

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 43,00
    DKK 69,00
    DKK 139,00
  • Icemintaroma 10 ml

    Icemintaroma

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 32,00
    DKK 64,00
    DKK 128,00
  • Gelatine ØKO 100 g

    Gelatine ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 47,00
    DKK 189,00
    DKK 757,00
  • Majsstivelse MHM 100 g

    Majsstivelse MHM

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 35,00
    DKK 141,00
    DKK 563,00
  • Æggehvidepulver 25 g

    Æggehvidepulver

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 32,00
    DKK 87,00
  • Lakridsekstrakt 50 g

    Lakridsekstrakt

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 29,00
    DKK 54,00
    DKK 196,00
    DKK 784,00
  • Salmiaksalt 50 g

    Salmiaksalt

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 29,00
    DKK 39,00
    DKK 156,00
    DKK 546,00
  • Druesukker 250 g

    Druesukker

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 23,00
    DKK 32,00
    DKK 128,00
    DKK 928,00

Kommentér eller stil et spørgsmål