Påskeæg med appelsinnougat

Opskrift på chokoladepåskeæg med fyld af nougat med appelsinsmag. 

Tilberedningstid 1 time
Tørretid 15 min

Mængde 400 g fyldte chokolader

Råvarer
Fyld:
110 g blød nougat
1,5 ml (30 dr.) appelsinolie

Skal:
300 g mælkechokolade ØKO

Redskaber
Form:
3 x ”påskeæg & kylling”

Fremstillingsvejledning

  1. Skyl formen i lunkent vand og tør og puds dem grundigt med vat.
  2. Smelt chokoladen over vandbad ved at placere skålen med chokolade i gryden med vand, som opvarmes langsomt og under omrøring til 45°C. Vandet i gryden må ikke røre bunden af skålen.
  3. Afkøl chokoladen til 28°C for derefter at opvarme den til en god arbejdstemperatur på 30-32°C ved hjælp af omrøring og varmt eller koldt vandbad. På den måde fås den perfekte blanke chokolade. 
  4. Den flydende chokolade pensles i et jævnt lag i formene, som sættes til afkøling (evt. i køleskabet) med bunden opad på bagepapir. Pensling og afkøling gentages til du kan se, ved at holde formen op i lyset, at der ingen huller er.
  5. Smelt nougat over vandbad under omrøring.
    Når nougaten er smeltet tages den af varmen og appelsinolie røres i under grundig omrøring.
  6. Hæld fyldet i en ophælderpose og afkøl til stuetemperatur.
  7. Fordel fyldet i formene. Fyld kun formene ca. ¾ op.
  8. Toppene lukkes med chokolade (30- 32°C) med en ske.
    Bank formen let mod underlaget, så overfladen bliver jævn.
  9. Formen kan sættes i køleskab eller fryser til chokoladen er størknet (10-15 min). Påskeæggene og kyllingerne falder ud ad formen, når du banker formen let ned i bordet med bunden opad

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

Kommentér eller stil et spørgsmål