Påskeæg med lakridsmarcipan

lakridsmarcipan

Tilberedningstid 1 time
Tørretid 15 min

Mængde 300 g fyldte chokolader

Råvarer
Fyld:
110 g marcipan
10 g lakridsekstrakt
2 dr. anisolie

Skal:
200 g mørk chokolade ØKO

Redskaber
Form:
2 x ”påskeæg & kylling”

Fremstillingsvejledning

  1. Skyl formen i lunkent vand og tør og puds dem grundigt med vat.
  2. Smelt chokoladen over vandbad ved at placere skålen med chokolade i gryden med vand, som opvarmes langsomt og under omrøring til 55°C. Vandet i gryden må ikke røre bunden af skålen.
  3. Afkøl chokoladen til 29-30°C for derefter at opvarme den til en god arbejdstemperatur på 31- 33°C ved hjælp af omrøring og varmt eller koldt vandbad. På den måde fås den perfekte blanke chokolade.
  4. Den flydende chokolade pensles i et jævnt lag i formene, som sættes til afkøling (evt. i køleskabet) med bunden opad på bagepapir.
  5. Pensling og afkøling gentages til du kan se, ved at holde formen op i lyset, at der ingen huller er.
  6. Bland marcipan, lakridsekstrakt og anisolie grundigt.
  7. Fordel fyldet i formene. Fyld kun ¾ op.
  8. Toppene lukkes med chokolade (31- 33°C) med en ske.
  9. Bank formen let mod underlaget, så overfladen bliver jævn.
    Formen kan sættes i køleskab eller fryser til chokoladen er størknet (10-15 min).
  10. Påskeæggene og kyllingerne falder ud ad formen, når du banker formen let ned i bordet med bunden opad

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

Kommentér eller stil et spørgsmål