Opskrift
Lakrids-citron fyldt chokolade

Fyldte chokolader med fyld lakrids og citron


Lakrids-citron fyldt chokolade
36 fyldt påskechokolader
120 minutter
14 dage (Stuetemperatur, Tørt, Mørkt)
Svær

Råvarer

Chokoladeskaller
250 g Mælkechokolade
Fyld
300 g i alt FondantpulverFondantpulver
Lakridsfyld
200 g fondant
25 ml/g vand
4 g LakridsekstraktLakridsekstrakt
10 dråber StjerneanisolieStjerneanisolie
4 ml Sort slikfarve Sort slikfarve
Citronfyld
100 g fondant
16 ml/g vand
10 dråber Citronolie ØKO Citronolie ØKO
10 dråber Gul slikfarveGul slikfarve

Emballage

2 Form påskeæg & kyllingForm påskeæg & kylling
2 KræmmerhuseKræmmerhuse

Redskaber

1 vægt
1 gryde med låg
1 skål der slutter tæt til gryden
2 skåle til fyld
1 bolsjetermometer
1 måleskesæt
1 grydeske
2 teskeer
1 chokoladepensel
2 ophælderposer
2 chokoladeforme
Bagepapir

 

Sådan laver du lakrids-citron fyldt chokolade

Klargøring af form
Temperering af chokoladen
Støbning af chokoladeskaller
Fyld

Tips & Tricks

Pyntetips

Guld, sølv, kobber eller vinrød pulver slikfarve kan drysses for marmorering eller pensles i formen før chokoladeskallen laves.
Alternativt kan farverne pensles på den færdigstøbte chokolade med en lille spids pensel.

Vil du hellere bruge en anden type chokolade?

Du kan sagtens bruge en anden type chokolade til dine chokoladeskaller. Eller hvad med at lave striber, mønstre eller lignede i bunden af chokoladeformen, så du får flotteste chokolader. Fyld den tempererede chokolade i et lille kræmmerhus og pynt løs. Husk at lade chokoladen størkne før chokoladeskallen laves.
For at opnå det perfekte knæk tempereres mørk-, hvid- og mælkechokolade ved forskellige temperaturer. Se hjælpeskemaet nedenfor.

Chokoladetype

Mørk chokolade

Mælkechokolade

Hvid chokolade

Max. temperatur

55 °C

45 °C

40 °C

Min. temperatur

29 °C

28 °C

27 °C

Arbejdstemperatur

31-33 °C

30-32 °C

29-31 °C