Opskrift

Pebermyntepastiller

Lækre cremede og friske med økologisk chokoladeovertræk

Mængde: 330 g
Tilberedningstid: 1 time

Holdbarhed: 3 uger

Råvarer

Fondantmasse:
3 g æggehvidepulver
22 ml/g lunkent vand
5-10 dråber pebermynteolie*
250 g fondantpulver

Overtræk:
120 g mørk chokolade ØKO

Derudover:
neutral madolie

*Start med laveste dosering og smag til, indtil ønsket styrke opnås

Redskaber

1 vægt
1 røreskål
1 piskeris
1 gaffel
1 kniv
1 pensel
1 gryde
1 skål, der kan hænge på kanten af gryden
1 grydeske
1 termometer
bagepapir

Emballage

Kagedåse e.l.

Fremstilling

  1. Lav fondantmassen: Pisk æggehvidepulver og lunkent vand sammen i røreskålen. Tilsæt pebermynteolie og rør godt sammen
  2. Tilsæt ca. halvdelen af fondantpulveret og ælt det godt sammen. Fortsæt med at tilsætte fondantpulver til blandingen kan æltes, uden at den klæber til fingrene
  3. Del i 4 dele og rul hver del til en pølse med en tykkelse på cirka 1 cm. Skær pølserne i stykker af ca. 2 cm. Rul stykkerne til kugler og tryk dem flade med en gaffel
  4. Lad pastillerne tørre 20-30 min på bagepapir. Vend dem og lad dem tørre yderligere 15-20 min inden de overtrækkes med chokolade
  5. Lav overtrækket mens pastillerne tørrer: Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad ved at placere skålen med chokolade på kanten af gryden med vand. Opvarm langsomt under omrøring til 55 °C. Vandet må ikke koge eller røre bunden af skålen
  6. Tag skålen af varmen og tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og rør til den er ensartet. Afkøl til            29-30 °C under omrøring for derefter at opvarme til 31-33 °C På den måde fås en perfekt blank chokolade
  7.  Overtræk pastillerne og lad chokoladen størkne inden pastillerne lægges i en kagedåse e.l.