PS tærter

a la P-tærter

Tilberedningstid 30 min.

Holdbarhed 2 - 3 uger
Mængde 1 stk.

Råvarer
75 ml vand
100 g økologisk sukker
120 g druesukker ØKO
25 g gelatine ØKO
1,5 g citronsyre (2 ml)
6 g æggehvidepulver*
44 ml vand, 30-35 °C*
1 ml appelsinolie ØKO
1 ml orange slikfarve
150 g groft hakkede saltede peanuts
200 g mørk chokolade ØKO
* kan erstattes af 1 bæger pasteuriseret æggehvide

Redskaber
1 gryde
2 skåle
1 ske
1 håndmixer
bagepapir eller bolsjevæv
ophælderpose

Fremstillingsvejledning

  1. En glasskål (min. 3 dl) placeres i en gryde med vand, så vandet går lidt mere end halvt op på skålen. Tag skålen op og opvarm vandet i gryden til kogepunktet, tag gryden af varmen
    Mål 50 ml af det varme vand op i skålen og drys heri 25 g gelatine under omrøring
    Sæt skålen med gelatineopløsningen tilbage i varmt vandbad og læg låg på, så opløsningen holder sig varm og flydende til den skal bruges
  2. 25 ml vand, 100 g sukker og 120 g druesukker røres sammen i en gryde til al sukkeret er fugtigt
  3. Varm sukkermassen op, på fuldt blus, til det bobler. Rør imens. Kog videre uden at røre til sukkermassen er 132 °C, tag gryden af varmen og lad massen afkøle til 100 °C
  4. Mens sukkermassen køler ned piskes 6 g æggehvidepulver sammen med 44 ml varmt vand (30-35 °C) ved lav hastighed til det skummer. Tilsæt citronsyre, smag og farve
  5. Når sukkermassen er på 100 °C røres den varme gelatineopløsning i sukkermassen
  6. Tilsæt nu massen til æggehvideskummet  og rør det let sammen med en grydeske
  7. Nu piskes massen luftig med elpisker til den kun lige sætter spor (den skal IKKE være lige så stiv som skumfiduser normalt er)
  8. Tilsæt de hakkede peanuts og bland dem i massen
  9. Massen hældes i en ophælderpose og sprøjtes ud i 30 stk. tærter (de flyder selv ud) på et stykke bagepapir
  10. Smelt chokoladen over vandbad ved at placere skålen med chokolade i gryden med vand, som opvarmes langsomt og under omrøring til 55 °C. Vandet i gryden må ikke røre bunden af skålen
  11. Afkøl chokoladen til 29-30°C for derefter at opvarme den til en god arbejdstemperatur på 30- 31 °C ved hjælp af omrøring og varmt eller koldt vandbad. På den måde fås den perfekte blanke chokolade
  12. Den flydende chokolade fordeles med en ske på tærterne og afkøles

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

  • Appelsinolie ØKO 10 ml

    Appelsinolie ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 39,00
    DKK 89,00
    DKK 209,00
  • Gelatine ØKO 100 g

    Gelatine ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 47,00
    DKK 189,00
    DKK 757,00
  • Citronsyre 50 g

    Citronsyre

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 22,00
    DKK 33,00
    DKK 132,00
    DKK 528,00
  • Druesukker ØKO 250 g

    Druesukker ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 43,00
    DKK 68,00
    DKK 274,00

Kommentér eller stil et spørgsmål