Salmiaklakrids

stærk lakrids

Tilberedningstid 60 min., tørretid 2 døgn

Holdbarhed 1 år
Mængde 450 g

Råvarer
200 g gummi arabicum (acasiestivelse)
50 g lakridsekstrakt
140 g druesukker
65 ml vand
15 g salmiaksalt (3 tsk.)
5 ml sort slikfarve
1 ml anisolie (20 dråber)

Redskaber
1 stor gryde (ikke aluminium)
1 lille gryde (ikke aluminium)
1 skål
1 si
1 vægt
1 teflonvæv eller bagepapir
1 dejskraber
1 teske
1 grydeske
1 termometer (80°C)

Fremstillingsvejledning

  1. Acasiestivelse og lakridsekstrakt sies først sammen i en skål.
  2. Vand og druesukker blandes i en lille gryde og varmes forsigtigt op til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen.
  3. Tilsæt acasiestivelse/lakridsblandingen og bland det hele godt.
  4. Sæt den lille gryde i kogende vandbad og lad vandbadet boble stille, mens klumperne efterhånden røres ud og massen er blevet helt flydende. Varm videre til 75-80 grader under omrøring.
  5. Tilsæt salmiaksalt, sort farve og anisolie og tag gryden af varmen.
  6. Hæld straks massen ud på rent teflonvæv eller bagepapir.
  7. Efter ca. ½ time kan massen klippes i stænger og evt. vendes i sukker
  8. Efter nogle dages tørring er lakridsen helt fast og kan pakkes ind i f.eks. bagepapir.

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

  • Anisolie 10 ml

    Anisolie

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 49,00
    DKK 113,00
    DKK 259,00
  • Gummi arabicum ØKO 100 g

    Gummi arabicum ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 69,00
    DKK 276,00
    DKK 1.074,00
  • Lakridsekstrakt ØKO 100 g

    Lakridsekstrakt ØKO

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 59,00
  • Druesukker 250 g

    Druesukker

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 23,00
    DKK 32,00
    DKK 128,00
    DKK 928,00

Kommentér eller stil et spørgsmål