Spejderhagl

Stærke lakridsbolsjer

Tilberedningstid 30-45 min.

Holdbarhed 1-3 mdr. i lufttæt emballage
Mængde 550 g

Råvarer
1 dl vand
450 g sukker
125 g druesukker (gerne økologisk)
28 g lakridsekstrakt (4 strøgne spsk)
30 g salmiaksalt (3 strøgne spsk)
1 ml anisolie/stjerneanisolie
Lidt madolie (neutral smag)
ca. 8 g lakridsekstrakt
til, at vende bolsjerne i.

Redskaber
1 lille gryde med låg (ikke aluminium)
1 vægt
1 deciliter mål
1 termometer (200oC)
1 håndklæde
1 bageplade (evt. 2 ved flere portioner)
1 teflonvæv
1 pensel
2 plastskrabere
1 sprøjte
1 spiseske
1 saks pr. bolsjeklipper

Emballage
Plastposer eller anden lufttæt emballage

Fremstillingsvejledning

  1. Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Smør teflonvævet med ganske lidt olie på begge sider og læg det på bagepladen. Smør plastskrabere og sakse med en smule olie.
  2. Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg.
  3. Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og termometeret sættes i gryden.
  4. Kog op til nøjagtigt 162oC og hæld massen ud på teflonvævet.
  5. Vent et ½ min. Drys lakridsekstrakt og salmiaksalt over massen. Fold massen indover pulveret så lakridsekstrakt og salmiaksalt smeltes og fordeles.
  6. Når massen er lidt fastere, tilsættes anisolien. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne.
  7. Saml massen i en klump og træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes til bolsjer eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden.
  8. Bolsjerne pakkes i plastpose når de er let afkølede. Tilsæt evt. 1 spsk  lakridsekstrakt og ryst posen. Bolsjerne klistrer mindst hvis de kommer i køleskab umiddelbart efter emballering.

Urtegaarden ApS
Telefon 86 48 00 11
Opskriften er udskrevet fra www.urtegaarden.dk

Relaterede varer

  • Anisolie 10 ml

    Anisolie

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 49,00
    DKK 113,00
    DKK 259,00
  • Lakridsekstrakt 50 g

    Lakridsekstrakt

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 29,00
    DKK 54,00
    DKK 196,00
    DKK 784,00
  • Salmiaksalt 50 g

    Salmiaksalt

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 29,00
    DKK 39,00
    DKK 156,00
    DKK 546,00
  • Druesukker 250 g

    Druesukker

    Pris inkl. moms i DKK
    DKK 23,00
    DKK 32,00
    DKK 128,00
    DKK 928,00

Kommentér eller stil et spørgsmål